Wat een wedstrijd….

V.V. Nieuwolda 1 – SV Onderdendam 1 ●

UITSLAG 2-4 ●


V.V. Nieuwolda 1 uit, 35 minuten rijden. Dat was de wedstrijd die voor dit weekend op de planning stond. Vrijdagnacht had aanvoerder Kevin een doos met petjes bemachtigd en deze werden bij de kantine uitgedeeld. Goed gemutst dus richting de verste uitwedstrijd van dit seizoen. Nadat we wat vertraging hadden opgelopen door een openstaande brug kwamen we toch op tijd aan. Bij aankomst werd het veld even snel geïnspecteerd en de eerste indruk was niet heel best. Veel zand en flinke hobbels. “Maar daar heeft de tegenstander ook last van” zei Ivar wijs. Het was druk in de kleedkamer, want we waren 15 man sterk! DJ Iwan was er ook weer bij en pompte wat hitjes door de kleedkamer heen. Anton heeft eindelijk kunnen regelen dat hij op zaterdag niet meer hoeft te werken en kon op de goal beginnen. Arjan en Daan begonnen in het centrum van de verdediging, Rick weer terug in de basis als nummer 6 en Marten en Niek als spitsen duo! Allemaal ingrediënten om deze wedstrijd in Nieuwolda te gaan winnen.


Voor de wedstrijd werd met een bijzondere toss de aftrap bemachtigd. Waar de ene helft van het elftal uitgaat van een lange bal op Marten, begint Daan met een tikkie terug naar de keeper. Dit voorval omschrijft de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Onderdendam staat niet goed, duels worden verloren, de eerste aannames zijn rond uit slecht en is slordig aan de bal. Nieuwolda heeft SVO waar het het hebben wil en kan dan ook toeslaan. Met een mooie steekbal tussen Jesper en Arjan door, weet de middenvelder met nummer 2 van Nieuwolda te scoren. Onderdendam snapt er niks van. “Lekker gaan voetballen mannen! Doen waar we goed in zijn” roept Kevin.

SVO komt iets beter in de wedstrijd maar het houd nog niet over voor de mannen in het Oranje Groen. Bij een corner voor Onderdendam verlengt Rick de bal bij de eerste paal die vervolgens van de lijn gehaald wordt door een van de verdedigers van Nieuwolda. De bal komt tegen de rug van Niek aan en vliegt in de goal. En die pikt op deze manier zijn eerste goal mee van dit seizoen. Ondanks deze goal was het nog steeds Nieuwolda die de touwtjes in handen had. Kort na de 1-1 scoorde Nieuwolda opnieuw. Aan de linkerkant van de 16 wordt met een fraai bekeken schot de  1-2 binnen geschoten…. De gifbeker was nog niet leeg voor de mannen uit Onderdendam. Arjan had weer erg veel last van zijn kuit en moest gewisseld worden. Iwan was al aan het warm lopen en had wat instructies meegekregen van coach Koos.

Hierdoor draaide de wedstrijd wat om en kwam Onderdendam beter aan de bal. Marten scoorde vlak voor de rust ook de 2-2! “Een echte struis goal”. Een bal ver achter de verdediging werd eerder bereikt door Marten dan door de verdediger van Nieuwolda. 1x aannemen en uithalen richting de verre hoek. De trainer van Nieuwolda was pissig en riep: “Dat is verdomme de enige die kan scoren bij die gasten!”. In de rust werden er nog wat aanpassingen gedaan en Rian werd ingewisseld voor Rick. In de 2e helft waren de rollen omgedraaid. Sv Onderdendam zette hoogdruk op de mannen van Nieuwolda. Er werden veel grote kansen gecreëerd, uit gevoetbalde kansen. Maar toch bleef die 2-2 op het scorebord staan. Nieuwolda werd steeds feller in de duels en maakte een flink aantal overtredingen. Dit alles om SVO maar niet aan het voetballen te laten komen. De Keeper van Nieuwolda leek tevreden te zijn met 1 punt en liep behoorlijk tijd te rekken. SVO moest kalm blijven en blijven voetballen. “Die goal gaat wel vallen boys! Doorgaan!”.

Onderdendam kreeg het lastig toen een van de verdedigers van Nieuwolda een goeie lange bal gaf op de spits, die 1 op 1 kon komen met de keeper. Pech voor hem dat Anton onder de lat stond want met een snelle voetbeweging werd de 3-2 tegengehouden! Dit werd gevierd als een goal en de corner die hier uit volgde werd met overtuiging weggewerkt. De Onderdendammers waren flink geschrokken van dit voorval en gingen toch wat minder voetballen en meer tegenhouden. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd worden Johan en Jelin nog ingebracht voor Jesper en Niek. Johan om de boel achterin dicht te houden. En Jelin om voorin te gaan storen. Terwijl Onderdendam vol gas aan het tegenhouden was, zag Stijn Jelin vertrekken vanaf de middenlijn. Een goeie steekpass achter de verdediging zorgde ervoor dat Jelin kon gaan schieten…… Het zal toch niet? Jelin stond er immers nog geen minuut in…. BAM!!! 2-3!!! Iedereen was door het dolle heen en sprintte richting de plek waar Jelin zijn goal stond te vieren. Dit was lekker zeg.


Gelijk werden er aanpassingen gedaan. Er werd een 5-3-2 toegepast om zo alles op alles te zetten om deze 2-3 over de streep te gaan trekken. Onderdendam was klaar om de laatste minuten op karakter te gaan voetballen. Na het wegwerken van een corner was het Ivar die nog een giga sprint inzette om een bal te halen die op zijn beurt Jelin weer in een kansrijke positie bracht. 2-4?! Helaas was dat te mooi om waar te zijn en rolde de bal net voor de goal langs… Na een middelmatige uittrap van de keeper was het Stijn die op de middencirkel de bal eens klaarlegde voor een ouderwetse pegel. Het schot leek houdbaar maar de keeper zat mis. Toch nog die verlossende 2-4… Kort Hierna geloofde de scheidsrechter het wel en werd er afgefloten.

Ik (Kevin) zit nu bijna 4 jaar bij SVO. Maar zo’n ontlading als bij de 2-3 heb ik nog nooit meegemaakt. Na de wedstrijd zet Marten het Kratje bier in de kleedkamer neer en kijken we elkaar allemaal nog eventjes aan. Dit zijn wel van die wedstrijden waar je het dan allemaal voor doet. Van die ene basisschoolvriend tot vrienden van vrienden. Allemaal in 1 team, als echte vrienden. Ik betrapte zelfs iemand op een kleine gelukstraan. Man man man. 6e klasse reserve. Gaat eigenlijk nergens over. Maar toch is het heel bijzonder. Ik kan nog wel even doortypen maar dat ga ik niet doen. Want dit wedstrijdverslag is al veel langer dan gebruikelijk. Maar ik weet wel dat ik deze wedstrijd niet snel ga vergeten… En met publiek was het nog veel beter was geweest.

Ontzettend leuke wedstrijd gespeeld. Complimenten ook naar de heren van Nieuwolda. Fel maar vriendschappelijk. Woensdag spelen we in de beker tegen Velocitas O23-1 om 20:15. Kijken of dat wat wordt… Hopelijk tot snel!


Doelpuntenmakers:
Niek 1x
Marten 1x
Jelin 1x
Stijn 1x