Van Delfzijl tot Baflo

NEC Delfzijl 5 – SV Onderdendam 1 ●

UITSLAG: 1-3 ●


Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen NEC Delfzijl 5 in de agenda. Toen er donderdag werd gepeild met hoeveel man we richting Delfzijl zouden gaan maakten we wat bijzonders mee in de groepsapp. Riccardo melde zich aanwezig, dat zou dan de eerste keer zijn dat hij de voetbalschoenen aan zou trekken dit seizoen. Hij was er dit seizoen al een paar keer bij als materiaalman, maar met het aanstaande kampioenschap leek het meneer Faber toch een goed idee om nog wat minuten te maken, zodat die zich ook kampioen kon noemen als dit ging gebeuren. Vanwege wat positieve coronatesten kon de wedstrijd van het 2e elftal niet doorgaan. Hierdoor sloten Job, Stephan en Jens aan. Toppers!

Toen de eerste jongens zich om 1 uur bij de kantine meldde werden er wat balletjes opgegooid om diezelfde avond naar Graspop in Baflo te gaan: “Burdy komt ook! Mooi man”. Toch werd er nog niet heel enthousiast gereageerd. “Eerst maar een potje voetballen”. Om kwart over 1 vertrokken we richting NEC Delfzijl en na een lange zit kwamen we aan het sportpark Centrum. Het zonnetje scheen volop en het was heerlijk weer. De warming-up werd door sommige jongens zonder bovenkleding afgewerkt, al vraag ik mij af of dit ook was gebeurt als vrouwen 1 van NEC Delfzijl niet op het veld naast ons had gespeeld.

De warming-up verliep prima en met 11 man begon SVO als koploper aan de wedstrijd tegen de hekkensluiter. De laatst genoemde hadden een sterk tactisch plan bedacht om het Onderdendam 1 lastig te gaan maken. Zij begonnen namelijk met 12 man aan de wedstrijd. Na enkele minuten voetballen kreeg leider Koos dit door en moest er iemand van Delfzijl 5 het veld verlaten. Los van dit geniale plan had SVO het ontzettend lastig tegen de heren uit Delfzijl. NEC had er vrede mee dat SVO de bal had en zakte tot diep in de eigen 16 in. Na 20 minuten voetballen kreeg SVO een corner, deze werd ingedraaid richting de 1e paal en leek te worden weg gekopt door 1 van de lange verdedigers van Delfzijl. De beste man raakte de bal wel, maar deze vloog helaas voor hem in zijn eigen doel. Dit kwam de Onderdendammers niet slecht uit, want er werd los van een paar afstandschoten, bijzonder weinig gecreëerd.


Tijdens de water pauze werden de mannen van Koos Koerts even weer op scherp gezet. Er werd beter maar niet goed gevoetbald. Marten kreeg in een 1 op 1 duel met de keeper een flinke dreun te verwerken. Helaas voor SVO net buiten de 16 en kon er vanuit deze vrije trap niet gescoord worden. Kort daarna kwam ook Kevin in een scoringspositie. Marten legde met een fanatische steekbal de bal achter de verdediging maar Kevin vergat om de bal te raken. Vlak voor de rust kreeg NEC een vrije bal, en deze werd op een prima manier binnengeschoten. Jens was kansloos. En zo gingen we met een gelijkspel de rust in. Iemand van Delfzijl zei grappend: “2x gescoord en niet eens voor, hoe kan dat nou!?”.

In de rust werd de vinger op de zere plekken gelegd. Er werden ook wat wissels doorgevoerd, Rico moest in de 2e helft de ballen tegenhouden en Job mocht met zijn ervaring proberen de score de goeie kant op te buigen. We leken met een frisse blik aan de 2e helft te gaan beginnen. Toen we eenmaal weer op het veld stonden werden al deze aanwijzingen weer genegeerd en ging SVO precies hetzelfde doen als de 1e helft…. Gelukkig was er wederom een water pauze en kon Koos nogmaals zijn aanwijzingen doorgeven aan de mannen van SVO.

Eindelijk liet Onderdendam zien wat het kon, en met een mooie pass van Stijn naar Marten wist hij te scoren en zo de 1-2 op het scorebord te zetten. Hierna brak een periode aan van goed voetbal voor de SVO’ers. Dit resulteerde er in dat Marten wederom tot scoren kwam en zo 10 minuten voor tijd de 1-3 maakte. SVO liet het tempo na de 1-3 wat zakken en speelde de bal vaker terug naar de centrale verdedigers om zo de wedstrijd uit te voetballen. Na een slippertje van middenvelder Rick kreeg Delfzijl nog een kans om de 2-3 te gaan maken. Maar met een uitstekende zweefduik zorgde gelegenheid keeper Riccardo het voor elkaar om de bal uit de kruising te toveren. Dit leverde hem direct de “Man Of The Match” op. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje blies was iedereen doorweekt van het zweet en had NEC het Onderdendam 1 moeilijker gemaakt dan we van te voren hadden gehoopt. “Ik snap niet dat dit de hekkensluiter is” zei Rick.


In de kleedkamer werd de wedstrijd kort na besproken: “niet goed wel gewonnen”. Op naar de kantine van Delfzijl en daar werden we positief verrast. Hertog Jan van de tap! Lekker zeg. Er werd nogmaals een balletje opgegooid om naar Graspop te gaan. En met 2 biertjes en 3 punten werd er nu wel positief gereageerd. Via het dorpshuis met een patatje in de buik op de fiets geklommen richting Baflo waar we net op tijd aankwamen voor de show van Burdy. Die na zijn show nog een biertje met ons kwam drinken. Weer een heerlijke zaterdag met de jongens, bedankt mannen!


Volgende week (21 mei) wordt er door de mannen van het eerste niet gevoetbald. Dat zorgt ervoor dat die week daarna SVO 1 op dinsdag (24 mei) of zaterdag (28 mei) kampioen kan gaan worden. Dat hangt nog wel af van de wedstrijden die a.s. zaterdag worden gespeeld. Hopelijk is er snel duidelijkheid op welke datum SVO 1 het kampioenschap gaat binnen hengelen. Het 2e mag volgende week wel aantreden, zij spelen om half 3 thuis tegen de koploper. Tot dan!

Doelpuntenmakers:
Eigendoelpunt NEC
Marten de Boer – 2