Valse start voor Onderdendam


Zaterdagochtend, half 10. Gingen de kantine deuren na een heel voetballoos jaar, weer eens open…. Ondanks dat het veels te vroeg was voelde het verdomd goed om de deur van het slot te halen. Er werd weer gevoetbald! De lijnen moesten gekalkt worden en ook dat was al weer even geleden. Dat vertaalde zich dan weer in een paar behoorlijk scheve lijnen.

Rond half 12 kwamen de eerste speler van Onderdendam Sportpark Harry Visser op. De koffie stond klaar en de week werd doorgesproken. Tijdens deze gesprekken riep de trainer zijn mannen naar de kleedkamer. “Mannen! Kleden!” Zelfs dat hadden we gemist….

Dankzij Herben, Roy en Bas (Die normaliter voor het tweede uitkomen) konden we met een goede selectie aan de voorbereiding beginnen. De opstelling dat was al op het whiteboard uitgetekend. Het strijdplan om het de heren van VV Warffum lastig te maken werd gepresenteerd. Een nieuwe tactiek voor een nieuw seizoen! De opstelling stond als volgt op het bord:


Jesper was nog niet helemaal fit, dus Herben begon aan de linkerkant van de 4-mans verdediging. Arjan debuteerde voor SVO, iets waar zijn broer Johan tot nu toe alleen maar van kan dromen en ook Erik maakte zijn langverwachte rentree voor de club uit Onderdendam! SVO begon goed, met meerdere goed uitgespeelde kansen. Toch bleef de goal uit en zoals in het voetbal dan wel vaker het geval is scoort dan de tegenpartij. 0-1 voor Warffum. “Kom op mannen!” klonk over het veld, om zo de thuisploeg nog wat aan te moedigen. Dit leek te helpen, want weer was het SVO met de grootste kansen. Marten kwam 1 op 1 met de keeper, maar helaas. Over. Kort daarna vond scheidsrechter John het wel genoeg geweest. Pauze!

In de rust stond er weer een heerlijk kopje thee op ons te wachten. Hier en daar wat wijzigingen doorgevoerd om toch iets meer tot scoren te komen. Stijn in de spits! Dat was wel even wennen. Want binnen 15 minuten stond SVO met 0-4 achter. Het middenveld kon niet bereikt worden door goed druk zetten van de mannen in het geel. We besloten om de lange bal te hanteren en dan de 2e bal te winnen. Dit lukte behoorlijk goed. Want binnen notime scoorde Marten de 1-4, Rick dacht dat hij de 2-4 op de schoen had maar dat bleek helaas buitenspel. Allard prikte hierna wel voor de 2-4. Ook Stijn had als spits nog een grote kans op de schoen. Maar helaas.

Scheidsrechter John blies toen voor de laatste keer en de wedstrijd zat er op. Veel fouten gemaakt dus veel geleerd. Daar zijn oefenwedstrijden immers voor. Sommige jongens konden nog voor een herkansing gaan want ook SVO 2 had een tegenstander gevonden om tegen te oefenen. De heren uit Meedhuizen kwam op bezoek!

Net na de warming up bleken er relatief weinig verdedigers op het veld te staan. Het waren er wel geteld 2! Jaco en Dennis J. Daar moest toch nog wel wat bij. Kevin en Marten sloten aan vanuit het eerste. Marten zou de 1e helft doen. Kevin de 2e. Hier komen we later op terug. Toch begon SVO de wedstrijd en het ging behoorlijk gelijk op. Job kreeg een paar opgelegde kansen na heerlijke voorzetten van nieuw aanwinst Bennie. Helaas kon Job deze niet verzilveren.

Meedhuizen ging iets zuiniger met hun kansen om. Een van de meedhuizers schoot op de goal maar Hendrik wist dit schot behoorlijk te vertragen. Dennis S schrok hier van en dook over de bal. 0-1. Bas was het hier niet mee eens en kopte de 1-1 binnen! Daar reageerde Meedhuizen dan weer snel op en zo stond het ineens 1-2! Even later leek de 1-3 er aan te komen. Dit kon Marten ter nauwe nood nog voorkomen met een halve omhaal op de doellijn. Hier betaalde hij dan wel de prijs voor…. KRAMP! Er klonk een helse kreet over Sportpark Harry Visser en de waterman kwam aangesneld om Marten uit zijn lijden te verlossen. Maar de blessure behandeling aan Marten zijn linkerkuit was nog niet begonnen of de andere kuit kneep zich ook samen….. Na enkele minuten trok het weg en strompelde Marten van het veld. Vlak hierna kwam de 1-3 en 1-4 alsnog om de hoek kijken…. Met dit als hoogte/diepte punt van de eerste helft vond scheidsrechter Simon het ook wel mooi geweest. Rust!


In de 2e helft kwam de Dennis v D de verdediging versterken en Speelde de mannen van het tweede een betere 2e helft. Er werd nog een keer gescoord en zo werd de eindstand 2-4. Iedereen geeft mekaar een box en voelt zich weer kind die zijn eerste wedstrijd ooit speelde. Want dit is wat we allemaal het liefste doen op zaterdag, voetballen! Een fantastische voetbalmiddag die werd “afgesloten” met een patatje en een frikandel in het dorpshuis. Heerlijk! Beide tegenstanders bedankt voor de gezelligheid en tot snel!