SVO pakt de draad weer op

SV Onderdendam 1 – V.V. Stedum 2 ●

UITSLAG: 5-0 ●


Nadat SV Onderdendam op 23 april de eerste punten verspeelde tegen Nieuwolda (1-1) en de wedstrijd tegen Wagenborger Boys afgelopen zaterdag niet doorging, was het op dinsdagavond 10 mei tijd voor een doordeweekse speelronde. De mannen van Stedum 2 kwamen namelijk op bezoek. Stedum staat bekend als een tegenstander waar SVO 1 het altijd moeilijk mee heeft. Om 19.00 uur werd er onder prima weersomstandigheden en onder toeziend oog van de nodige supporters afgetrapt door de mannen uit Onderdendam.

Op het stroeve en bij vlagen lastig bespeelbare veld was het Onderdendam die in de eerste minuten nog wat moest zoeken. Stedum probeerde hiervan te profiteren maar de 4 mans verdediging met Kevin, Iwan, Arjan en Johan wist SVO te voorkomen dat Stedum echt gevaarlijk kon worden. Linksback Johan had deze wedstrijd erg veel ruimte en stoomde in de eerste helft meerdere malen op over de linkerflank. Dit leidde ook tot de 1-0, dit omdat Johan met goed doorzetten zichzelf in kansrijke positie bracht. Johan was in eerste instantie voornemens om de bal voor te geven op Marten, maar krulde de bal onbedoeld op fraaie wijze in de rechter bovenhoek. Hierna probeerde Onderdendam de voorsprong zo snel mogelijk uit te bouwen, wat lukte via Stijn die eerst met een fantastische kapbeweging 2 mannen van de stedumse achterhoede tegen elkaar aan liet botsen, de weg naar de goal was vrij en Stijn schoof de bal vervolgens in de verre hoek. Stedum wist in de eerste helft nog wel een aantal mogelijkheden te creëren. De grootste kans volgde uit een hoekschop, maar Iwan wist de bal knap van de lijn te redden. 2-0 was ook de ruststand.


Na de rust wilde Onderdendam graag de wedstrijd uitspelen. De bal ging lekker rond , een doelpunt bleef echter uit. Vanuit het tweede waren Jens, Hendrik en Johan aangesloten, waarbij de laatstgenoemde even later de 3-0 wist binnen te schieten. De sterke spits hield de bal knap aan de voet, draaide richting de goal en schoot de bal hard door het midden onder de keeper door. Stedum leek er ook niet meer in te geloven en even later werd het dan ook 4-0 via Jelin, die met zijn schot de keeper kansloos liet. Het tweede elftal was zoals vaker dit seizoen erg belangrijk voor ons, want ook Hendrik wist nog een goaltje mee te pikken, die hiermee de 5-0 eindstand bepaalde. Een goal van Johan, Hendrik en de 0 gehouden door Jens, bedankt mannen!

Na de wedstrijd werd er nog even nagezeten en waren langzaam de eerste symptomen van de kampioenskoorts zichtbaar. Want wanneer gaat het gebeuren? We weten het nog niet. Met nog 5 wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer 2 Meedhuizen virtueel 9 punten, die afgelopen zaterdag met 1-2 verloren van VV Nieuwolda. We zijn echter afhankelijk van zowel de uitslagen van de concurrentie als het doorgaan van onze eigen wedstrijden. Wat we wel weten? Dat we zelf moeten blijven winnen en dat a.s. zaterdag de uitwedstrijd tegen NEC Delfzijl 5 op het programma staat, die met 7 punten de laatste plaats bezet. Maar u weet wat ze zeggen, de bal is rond. Kom de mannen steunen met de laatste loodjes, de aftrap is om 14.30 uur.


Doelpuntenmakers:
Johan Macleane – 1
Stijn Helmholt – 1
Johan Groenveld – 1
Jelin Kamminga – 1
Hendrik Damstra – 1