SVO 1 wint verhit potje

Onderdendam 1 – ZEC 2 ●

Uitslag: 2-1 ●


Nadat er eerder dit seizoen al tegen elkaar werd geoefend (1-3 winst), stond afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tussen SV Onderdendam 1 en ZEC 2 op het programma.

Ondanks dat we dus wisten wat we konden verwachten, kwamen de gasten uit Zandeweer dit keer een stuk sterker voor de dag. Met een flinke dosis energie wist ZEC na een felle openingsfase de voorsprong te pakken. Met een geplaatst schot in de linkerbovenhoek verschalkte ZEC de keeper van Onderdendam. Wat volgde was een felle en soms wat onvriendelijke fase waarin Onderdendam op zoek ging naar de gelijkmaker. Dit lukte via Bennie, die na een mooie pass van Daan de doelman in de verre hoek wist te passeren.


In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werd er een plan gemaakt hoe de wedstrijd te winnen. Kort na rust wist SVO dan ook de voorsprong te pakken. Een goede onderschepping aan de zijkant leidde tot een vlotte omschakeling waarbij de bal uiteindelijk bij Ivar terecht kwam, wie onreglementair van de bal werd gezet in het zestienmeter gebied. Strafschop! Deze werd door Ivar zelf benut, 2-1! Het lukte SVO daarna niet om de voorsprong verder uit te bouwen, waardoor ZEC hoop hield op een gelijkmaker. Deze viel gelukkig niet, wat na 90 minuten uiteindelijk leidde tot de tweede driepunter van dit seizoen.

Volgend weekend zijn de mannen van het eerste vrij, op 14 oktober spelen we thuis tegen DVC Appingedam 4. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden, tot dan!

Foto’s zijn gemaakt door Jeroen, klik hier voor de rest van de foto’s.


Doelpuntemakers:
Ivar Koerts – 1
Bennie Berghuis – 1