SVO 1 wint wel van NEC

SV Onderdendam 1 – NEC Delfzijl 5 ●

UITSLAG: 4-1 ●


Dit weekend kwam NEC op bezoek in Onderdendam. NEC Delfzijl wel te verstaan en dus niet uit dat elftal uit Nijmegen waar de plaatselijke FC niet van wist te winnen. Het waren de mannen van het 5e elftal die naar Onderdendam kwamen. Het elftal van NEC Delfzijl heeft na 4 wedstrijden 0 punten gehaald. Dus op papier leek het een makkelijk potje. Maar de bal is rond!


De aftrap werd gedaan door de bal sponsor Stan Bos! Die via de paal de eerste goal wist te maken. Helaas telde deze niet, want de scheids had nog niet gefloten voor het begin van de wedstrijd. Marten had goed gekeken naar zijn neefje en scoorde in het begin van de wedstrijd al de 1-0. SV Onderdendam had het nog best lastig met de heren van NEC, omdat ze goed stonden te verdedigen. Stijn schoot vanaf een meter of 20 in de rechter boven hoek. Een serieuze zweefduik van de sluitpost van NEC zorgde er voor dat het bij 1-0 bleef de eerste helft. Na de rust werd er efficiënter gevoetbald door de mannen van SVO 1 en scoorden Hendrik met een goeie kap beweging in de 16e de 2-0. Marten zette met een mooie loopactie Rian vrij voor de goal van NEC Delfzijl en hij wist de 3-0 binnen te glijden. Onderdendam en de 0 houden is een vloek, want Delfzijl scoorde uit een prima vrije trap de 3-1. Gelegenheid keeper Rudy kon de eerste inzet nog keren maar de spits van Delfzijl schoot van dichtbij in de verre hoek. Dennis van Duinen pikte ook nog zijn goaltje mee, hij wist te scoren uit een corner die in eerste instantie voor de keeper leek maar die kon de bal niet voldoende wegwerken en Dennis drukte de bal rustig af en maakte er 4-1 van.

Het was een potje die achteraf een stuk lastiger was dan dat die op papier leek. Maar nog steeds koploper! Volgende week naar Holwierde om ook daar 3 punten op te halen!

Doelpuntenmakers:
Marten de Boer 1x
Rian Bakker 1x
Hendrik Damstra 1x
Dennis van Duinen 1x