SVO 1 wint in Ten Boer

VV Omlandia 4 – SV Onderdendam 1 ●

Uitslag : 1-5 ●


Eindelijk was het zover, na een lange voorbereiding maakten de mannen van SVO zich op voor hun eerste competitie wedstrijd. De voorbereiding liep verbazingwekkend goed en er werd niet verloren, zelfs niet tegen clubs die 2 klassen hoger spelen. Aangekomen in Ten Boer werd er verwacht dat er op kunstgras werd gespeeld maar tot opluchting van velen was dit niet het geval. De warming-up verliep rustig en met een ontspannen sfeer. De scheids blies op zijn fluit en klokslag half 3 werd de aftrap genomen. SVO begon goed aan de wedstrijd met veel snelle combinaties op het middenveld, dit kwam mede doordat de centrale verdedigers veel ruimte hadden om door te schuiven zodat we altijd een mannetje meer hadden op het middenveld.


Na een van de vele flitsende combinaties door het midden was het dan ook raak voor Stijn, die mee opgekomen was vanuit de verdediging, dik verdiend 0-1 voor. Gelijk na de aftrap zette SVO de tegenstander vast wat resulteerde in paniek bij de achterhoede van de thuis spelende club. Ze gaven een pass recht in de voeten van Marten die door kon lopen op het doel en de bal koeltjes afmaakte zoals je mag verwachten van een spits, 0-2. Omlandia wat in het eerste gedeelte van de eerste helft probeerde op te bouwen zag daarna al snel dat de lange bal meer effect had, het liefst in een counter. Zo werd de 1-2 ook ingeleid, een lange bal vanuit achteren die niet weg gewerkt kon worden door de verdediging van SVO en zo lag de bal in het net, dit was ook de stand waarmee we gingen rusten.


Na de rust hoopte de mannen van SVO de draad weer op te pakken en de combinaties weer te vinden. Dit was in het begin een stuk moeilijker dan gedacht en de combinaties verliepen niet zo makkelijk als in de eerste helft. Omlandia hanteerde nog steeds de lange bal, maar daar hield de verdediging van SVO rekening mee en zo werd daarop goed geanticipeerd. Omlandia had een goede keeper op goal staan die een 100 procent scoringskans van eerst Allard en daarna Marten uit het doel hield. Uiteindelijk ging de bal alsnog tegen de touwen, een hoge voorzet precies op maat van Stijn kwam aan bij Ivar die de bal knap aan nam en van dichtbij rustig bleef om zo de 1-3 binnen te schieten. Na de 1-3 werd het voetbal een stuk makkelijker en de combinaties weer meer gevonden.


De 1-4 viel dan ook al snel erna, Ivar legde de bal breed op Niek die de bal vervolgens van buiten de 16 het doel in joeg. SVO was nu echt los en als snel volgde de 1-5 van Stijn die zich knap wegdraaide tussen 2 man door en de bal vervolgend hard in de hoek van het doel schoot, hierna werd er al snel afgefloten door de scheidsrechter en bleef de stand dus 1-5. Al met al is de 1-5 een prima weerspiegeling van de gespeelde wedstrijd en is het iets om op verder te bouwen voor de mannen van SVO. Volgende week zaterdag zal er opnieuw uit gevoetbald worden, dan is Winsum de tegenstander.

Doelpuntenmakers :
Marten de Boer – 1
Ivar Koerts – 1
Niek Wiersum – 1
Stijn Helmholt – 2