SVO 1 wint felle wedstrijd

SV Onderdendam 1 – Poolster 4 ●

UITSLAG: 4-0 ●


Het is zaterdagochtend 10:15 uur. Het is opvallend rustig op Sportpark Harry Visser. Het is windstil en je kan de vogels horen fluiten. Was dit de stilte voor de storm? Vandaag stond namelijk de wedstrijd tegen Poolster 4 op het programma. Daar waar SV Onderdendam de eerste 5 wedstrijden wist te winnen, wist Poolster in de eerste 5 wedstrijden alleen tegen SV Bedum twee punten te verspelen. Bij winst kon er dus een klein gaatje worden geslagen, maar bij verlies werd de koppositie uit handen gegeven. Er stond vandaag dus veel op het spel en bij veel jongens was de spanning dan ook op het gezicht af te lezen.

Eerst de warming up. Deze werd geconcentreerd en scherp uitgevoerd en er werd weinig tegen elkaar gepraat. Vervolgens werden het strijdplan, de verschillende scenario’s en daarbij horende tactieken uitvoerig besproken zodat SVO 1 klaar was om het Poolster moeilijk te gaan maken. Dat dit een belangrijke wedstrijd was, was ook vlak voor het fluitsignaal te merken. Achter het doel van keeper Rudy, die ons vandaag kwam helpen, werden namelijk 2 groen en oranje rookbommen afgestoken, wat voor een mooie sfeer zorgde. Onder toeziend oog van een grote groep toeschouwers mocht Poolster de wedstrijd aftrappen.


De wedstrijd begon met een aftrap van Poolster, maar na enkele minuten werd de toon voor deze wedstrijd gezet toen Daan met een stevige tackle een speler van de tegenstander naar het gras werkte. Daar waar de spelers en staf van Poolster vonden dat hier minstens een gele, misschien zelfs wel een rode kaart had moeten worden gegeven, bleef de scheidsrechter rustig en liet hij hier een kaart achterwege. Dit tot groot ongenoegen van de tegenstander. Daar wat Poolster de hierop volgende minuten wat liep te mopperen, probeerde SV Onderdendam de wedstrijd onder controle te krijgen en hun eigen spelletje te spelen. Het balletje ging de eerste 15 á 20 minuten lekker rond, zonder dat er echt veel kansen werden gecreëerd. De grootste kans was voor Niek, die na een harde lage voorzet richting de tweede paal de bal voor het binnenglijden had. Helaas wist de keeper deze bal knap te keren. Even later werd na een overtreding van een van de verdedigers van Poolster de eerste gele kaart van de wedstrijd getrokken, dit vanwege commentaar op de scheidsrechter, iets waar beide teams meerdere keren voor waren gewaarschuwd.

SVO 1 probeerde het eigen spelletje te blijven spelen en wist optimaal te profiteren van de man meer situatie. In de 25e minuut was het Stijn die in een één op één situatie de keeper omspeelde en zo de 1-0 op het scorebord zette. De ontlading bij de spelers van Onderdendam was groot en werd dan ook gezamenlijk gevierd. Poolster had het lastig tegen de 11 spelers van Onderdendam en kwam in deze fase niet aan voetballen toe. Vlak voordat de speler van Poolster (die eerder een gele kaart ontving) weer het veld in mocht komen, was het Onderdendam die 2-0 wist te maken. De bal kwam bij Marten die de bal uit een lastige hoek snoeihard in de verre binnenschoot. Poolster, zeker één van de betere voetballende ploegen die SVO tot nu toe had getroffen, had het erg lastig en kwam moeilijk tot echt grote kansen. Dit ook omdat de verdediging van Onderdendam net als vaker dit seizoen goed stond. In de 35e minuut werd het 3-0. Een scherpe pass in de richting van Stijn was niet te onderscheppen door de verdediger van Poolster, die daardoor zijn 2e van de middag wist te maken. 3-0 was ook de ruststand.

In de rust werden de complimenten uitgedeeld door trainer Koos, maar werd er ook benadrukt om ons eigen spelletje te blijven spelen en niet mee te gaan in de frustratie van de tegenstander. Om de controle te behouden werd er gekozen om de 2e helft met dezelfde 11 spelers aan te vangen dan waar de wedstrijd mee werd begonnen. Direct na de rust was het Poolster die de 3-1 had kunnen, en misschien wel had moeten maken. Uit kansrijke positie werd de bal net voorlangs geschoten. Onderdendam was direct wakker en even later was het Ivar die de 4-0 maakte. Niek hield de bal goed vast in het strafschop gebied en legde de bal terug op Ivar die op de rand van het strafschopgebied stond te wachten. Ivar had alle tijd om de bal aan te nemen en krulde de bal vervolgens op fraaie wijze in de rechterbovenhoek. Vervolgens was het taak aan SVO om de wedstrijd uit te spelen en geen kansen meer weg te geven. De minuten tikten langzaam weg en er leek weinig aan de hand. Echter moest ook SVO in de slotfase nog met 10 man spelen, vanwege een gele kaart voor Daan.


Er werd hard gestreden, iets wat ook zijn tol eiste bij Niek. Vanwege het harde werken schoot de kramp erin, waardoor hij zich noodgedwongen moest laten wisselen. Nadat Onderdendam de laatste minuten weer met 11 man speelde was het Kevin die met een fraai schot nog een doelpunt hoopte te maken, echter wist de keeper deze bal met een mooie zweefduik uit het doel te houden. Dit was het laatste echte wapenfeit van de wedstrijd en de scheidsrechter vond het even later dan ook mooi geweest.

Yes, 18 punten uit 6 wedstrijden! Iets waar we voorafgaand van dit seizoen alleen maar van konden dromen. En voor het eerst sinds het oprichten van het 2e elftal bij SVO hebben de mannen van het eerste de 0 gehouden. Iets wat deze wedstrijd historisch maakt! De komende weken staan er nog een aantal belangrijke wedstrijden op het programma voordat de winterstop begint, te beginnen met uitwedstrijd tegen Nieuwolda 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 20 november om 14.00 uur. Helaas vanwege de nieuwe maatregelen zonder publiek. We hopen u snel weer langs de lijn te mogen verwelkomen. Tot dan!


Doelpuntenmakers:
Marten de Boer 1x
Stijn Helmholt 2x
Ivar Koerts 1x