SVO 1 verliest van Warffum

SV Onderdendam 1 – VV Warffum 3 ●

Uitslag : 1-5 ●


Na een weekend geen voetbal werd er gelukkig weer een wedstrijd gespeeld op ons eigen sportpark. Het leek weer een gewone ochtend te worden: de kantine wordt opgeruimd, de lijnen worden gekalkt en het terras wordt klaargezet zodat er weer een lekker potje gevoetbald kan worden. Echter was deze ochtend toch iets anders, RTV Noord kwam namelijk langs om eens te kijken hoe het op ons sportpark geregeld was met alle coronamaatregelen en schreef hier een mooi artikel over. De afgelopen weken hebben we keihard gewerkt om ook ons sportpark ‘coronaproof’ te maken en het was mooi op te horen dat zowel spelers, supporters en de schrijver van RTV Noord het goed geregeld vonden. Kunnen we trots op zijn! Het verslag van RTV Noord lees je “Hier”


Dan de wedstrijd zelf. Het was een gelijkopgaande eerste helft waarin beide ploegen het elkaar lastig probeerden te maken. Het was Warffum die in het begin van de wedstrijd de grootste kansen kreeg, schoten voorlangs en naast het doel zorgden er echter voor dat het een tijdje 0-0 bleef. Toch waren het de mannen uit Warffum die op 0-1 kwamen. Na een goede aanval en een combinatie van miscommunicatie en niet goed ingrijpen zorgden ervoor dat de speler de bal makkelijk in kon schieten. SVO ging opzoek naar de gelijkmaker en deze volgde even later ook. Een slimme loopactie van Stefan zorgde ervoor dat de verdediger van de tegenpartij hem onderuit legde in het strafschopgebied, penalty! Ivar was de uitgewezen man om deze kans te benutten. Ondanks de verschillende pogingen om hem uit zijn concentratie te halen faalde hij niet, 1-1


Er kwam nog een enorme kans op nog een doelpunt. Met een fraaie steekbal stuurde Allard Michael de diepte in alleen helaas schoot hij de bal over het doel. 1-1 was de ruststand Omdat we vandaag met een grote selectie waren werden er in de 2e helft de nodige wissels doorgevoerd en daarmee probeerde Onderdendam met frisse energie de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas gebeurde het tegenovergestelde. Onderdendam liet bij vlagen nog mooie combinaties zien alleen het was toch Warffum die op 1-2 kwam.


Met man en macht werd er nog geprobeerd om hier een resultaat te halen alleen echte grote kansen volgden er niet meer. Warffum daarentegen was uiterst effectief en kwam daarmee zelfs op 1-3. De kopjes gingen helaas weer hangen en af en toe kwam er wat negativiteit in het spel wat er ook voor zorgde dat de tegenstander uitliep tot 1-5. In de slotfase kreeg Onderdendam nog wel enkele kansen met o.a Youri en Stijn, maar helaas gingen deze ballen er niet in en werd er verloren.


Na de wedstrijd volgde er op het veld nog een korte analyse van de wedstrijd. Het was gewoon allemaal net niet goed genoeg. Aankomende week beginnen we weer opnieuw en volgende week zaterdag wordt er wederom thuis gespeeld, ditmaal tegen KRC 2. U kunt bij ons op een veilige en gezellige manier een potje voetbal kijken, dus komt u ook?

Doelpuntenmakers
Ivar Koerts – 1