SVO 1 strijdend ten onder

Velocitas O23-1 – SV Onderdendam 1 ●

UITSLAG: 12-0 ●


Het is woensdagavond kwart over 8, een graadje of 5 en tijd voor BEKERVOETBAL. Na 2 keer vrijgeloot te zijn in het bekertoernooi mochten de mannen van het eerste nu eindelijk in de beker laten zien wat  ze konden. De tegenstander is Velocitas O23-1 uitkomend in de 1e klasse, oftewel een pittige uitdaging voor de mannen van het eerste. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er hier en daar al een beetje onderzoek gedaan naar de tegenstander, waren ze echt zo goed als dat wij dachten? 1 voor 1 kwamen de mannen aan op sportpark Velocitas. De een kwam op de fiets vanuit de stad en de ander kwam met de auto. In de kleedkamer was de bekerkoorts niet te merken, we wisten dat we vandaag een lastige avond zouden krijgen. Het was aan Koos om ons op de juiste manier voor te bereiden op deze wedstrijd. 1 ding was van belang, ‘’gewoon proberen ons eigen spel te spelen’’. En mocht het komen tot penalty’s had Koos al een lijstje opgesteld met daarop de namen die een strafschop mochten nemen. Met een positieve instelling gingen de mannen het veld op en gingen een poging wagen om de volgende ronde van de beker te halen.

Aanvoerder Kevin mocht aantreden voor de toss, deze werd gewonnen en daarom was de aftrap aan Velocitas. De scheids blaast op zijn fluit en de wedstrijd is begonnen. SVO probeert de eerste paar minuten even de kat uit de boom te kijken. SVO begint goed, er wordt voorin goed druk gezet en door het doorschuiven van de verdediging wordt de bal snel onderschept. Via een goede pass over de zijkant kon Marten doorbreken en een schot op doel lossen, deze wordt geblokt door de verdediger van Velocitas. Ergens was er toch hoop dat ze toch niet zo goed waren als dat wij dachten, maar door een snelle uitbraak over de rechte vleugel was het toch Velocitas die de 1-0 op het scorebord zette.

Met de kop omhoog nam Marten de aftrap, er is nog niks aan de hand het is nog maar 1-0. SVO probeerde balbezit te houden door de bal achterin rond te spelen. Maar wanneer de pass naar voren werd gegeven waren de jongens van Velocitas net een seconde eerder en dat resulteerde in 3 snelle goals achter elkaar. Ons werd nu wel duidelijk dat het een lastige avond zou worden, maar ondanks de 3 snelle tegengoals probeerde SVO te blijven voetballen. De lange bal werd afgewisseld met een pass door het midden maar ook dit bracht de mannen geen grote kansen. Het was de kwaliteit van Velocitas die net wat te hoog lag, de snelheid via de zijkant werd wederom goed benut en het net werd gevonden. 5-0…. Onderdendam 1 had weinig te vertellen en konden helaas geen kansen creëren, dat lukte de tegenstander wederom wel en dat zorgde voor een ruststand van 8-0.

In de kleedkamer was het aan Koos om ervoor te zorgen dat de negativiteit niet de overhand zou krijgen, want het was duidelijk, deze tegenstander is gewoon een maatje te groot vanavond. Ondanks dat waren Koos en zijn assistent Jans goed te spreken over de manier waarop de mannen het veld scanden, er werd goed met elkaar gecommuniceerd en de mannetjes werden goed van elkaar overgenomen, een mooie vooruitgang ten opzichte van vorig seizoen. Na een paar tactische wijzigingen werd Marten gewisseld voor Jelin en werd Kevin gewisseld voor Allard en kwam Rick op de back positie te spelen. En mocht Allard een poging wagen om op het middenveld de boel even aan te pakken. De tweede helft werd een andere tactiek gehanteerd. Stijn ging tussen de verdedigers in voetballen om via hier proberen op te bouwen. Het midden werd goed dicht gehouden en Velocitas had duidelijk meer moeite om kansen te creëren ten opzichte van de eerste helft. Er werd kort op de man gedekt en de duels werden opgezocht. Via de goede trap van onze keeper Anton kwam de bal een aantal keren in de voorhoede terecht en probeerde Niek de bal door te koppen op Jelin die misschien met zijn snelheid de verdediging kon verrassen, maar helaas was ook hier Velocitas op verdacht en wisten dan ook snel de bal te onderscheppen.

De tweede helft werd er goed gestreden door de mannen en dat resulteerde in een einduitslag van 12-0, de mannen gingen strijdend ten onder… Na de wedstrijd werden de mannen van het eerste bedankt door de meegereisde supporters, die vanaf achter de hekken zich van een mooie kant lieten zien! Toch nog iets waar we de wedstrijd op gewonnen hebben! In de kleedkamer was er toch nog een reden voor een feestje, Rick was jarig en vierde dit met een zelf meegebracht kratje groene knuppels!


Aanstaande zaterdag om half 1 staat de wedstrijd tegen Wagenborger Boys 2 op het programma. De strijd voor de titel is nog steeds in volle gang, kunnen de mannen de ongeslagen reeks voortzetten?

Doelpuntenmakers:
Niemand 🙂