SVO 1 steelt een punt

SV Onderdendam 1 – De Fivel 2 ●

Uitslag: 2-2 ●


12:30 tegen de Fivel 2, 11:30 verzamelen! Zo klonk het appje van coach Koos Koerts in de groepsapp afgelopen donderdag. Om 10:30 kwamen de eerste mannen van SV Onderdendam al bij elkaar om de lijnen op het veld te zetten en de koelkast te vullen. Er werd scherp opgemerkt dat De Fivel ook in het oranje speelt en daarom trokken de mannen van SVO 1 de groene uit tenues aan.

In de warming-up deden we deze keer eens wat anders. We speelden een 5 tegen 6 om zo een wedstrijd scenario te creëren. Op deze manier wouden we scherp aan de wedstrijd beginnen. Ondanks de goede warming-up was de openingsfase voor de mannen uit Zeerijp. Onderdendam kwam er niet aan te pas en was overal te laat. Na een tactische omzetting voor de rust was het SVO die weer een beetje de touwtjes terug in handen kreeg.

Behoorlijk tegen de verhoudingen in kreeg Ivar Koerts de kans op 1-0! Helaas voor SVO belandde de bal op de paal. Kort daarna kregen de mannen uit Zeerijp een penalty. Keeper Jens Marrink zat in de goeie hoek, maar kon de bal niet tegenhouden. 0-1. In de rust werd het duidelijk dat het lastig werd, maar zeker niet onmogelijk! Het werd een snoei harde wedstrijd, waar de ingrepen van beide kanten soms op dan wel net over de grens gingen. Het leek goed te vallen voor de Onderdendammers toen Ivar de 1-1 binnen wist te lopen na een corner. De grens van De Fivel dacht nog aan een overtreding, maar daar wou de arbiter niks van weten. Het bleef “gelukkig” 1-1.

Toch leek 10 minuten voor het einde het doek alsnog te vallen voor de SVO’ers. Na zwak uitverdedigen was het de rechtsbuiten van De Fivel die een vrije schietkans kreeg, daar wist hij wel raad mee. Met een sierlijke trap verdween de bal in de linkerbovenhoek van de Onderdendammers. Maar Onderdendam ging er nog vol voor! En wederom uit een corner leek er een goal te ontstaan. Maar de bal werd vakkundig uit de goal gehouden. Met de hand…. Penalty! Ivar legde de bal neer en nam zijn verantwoordelijkheid. Ondanks meerdere pogingen van de zeerijpers om Ivar uit zijn concentratie te halen. Prikte hij raak! 2-2. Kort daarna was het de scheidsrechter die voor de laatste keer op zijn fluit blies. Prima potje gespeeld, waarbij we ons 2 maal goed hebben teruggevochten. Letterlijk.

Tot volgende week!


Doelpuntenmakers:
Ivar Koerts – 2x