SVO 1 onsecuur in Godlinze

Godlinze 1 – Onderdendam 1 ●

Uitslag: 2-1 ●


Onderdendam 1 heeft zichzelf dit weekend te kort gedaan. In een wedstrijd met veel strijd, passie en kansen is er door de SVO’ers met 2-1 verloren van Godlinze 1.

Als amateur voetballer kom je op de mooiste sportparken. Maar na al die jaren denk je soms alle sportparken in de buurt wel gezien te hebben. Mooi niet dus, niemand van sv Onderdendam kon zich herrineren ooit op Sportpark Godlinze te zijn geweest. Het veld lag er niet heel best bij, maar goed genoeg om een potje op te voetballen.

Nadat de mannen uit Onderdendam de warming-up hadden afgewerkt werden de laatste puntjes nog even op de spreekwoordelijke “i” gezet om zo te voorkomen dat de wedstrijd werd begonnen net zo als de 2e helft in Zeerijp. Tot enige verbazing van SVO zette Godlinze hoog druk en daardoor werd de lange bal af en toe gezocht. Dit werkte best goed, want binnen 15 minuten had het eigenlijk al 0-3 voor sv Onderdendam moeten staan. Grote kansen van Marten en Niek werden vakkundig om zeep geholpen.

En daar was de welbekende voetbal wet. Als je zelf niet scoort, valt die aan de andere kant. Onderdendam geeft op 30 meter van de goal een vrijebal weg, weinig aan de hand. De vrijetrap van Godlinze werd dusdaning ingeschoten dat er weinig te redden meer viel voor keeper Jens Marrink. 1-0. Niet lang daarna was het aanvoerder Kevin Koerts die de spits van Godlinze een opgelegde kans gaf door een te korte terugspeelbal op de keeper van de Oranje-Groenen. Dat zorgde ervoor dat de 2-0 op het denkbeeldige scorebord kwam te staan. Ook nadat SVO op 2-0 achterstand was gekomen bleven de kansen voor de Onderdendammers maar komen, maar goals bleven uit.

In de rust probeerde Coach Koos Koerts zijn mannen op het rechte spoor te krijgen. Het plan werkte goed, alleen moest het gewoon net allemaal even wat secuurder in de laatste fase. Met wissels probeerde SVO de 2e helft naar hun hand te zetten. Rian Bakker verliet het veld voor Iwan van der Tuin en Michael Snoek gaaf zijn plekje in de spits over aan Stijn Helmholt.

In de 2e helft werd een heel stuk beter gevoetbald, met grote kansen tot gevolg. Ondanks het oppertunistische voetbal van de Onderdendammers werd er niet gescoord. Met levensgrote kansen van Stijn Helmholt en Marten de Boer duurde het tot in de laatste minuut voordat er gescoord werd door de heren uit Onderdendam. Toen dit eenmaal gebeurde was de speeltijd voorbij en floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.


Achteraf heerst het gevoel dat SVO zichzelf niet beloond. De kansen tot scoren zijn er, maar voor kansen krijg je geen punten. In de kleedkamer wordt achteraf een beetje gescholden, maar dat hoort er een beetje bij. Uithuilen en op naar volgende week! Een echte derby tegen onze vrienden van SV Bedum 7!

In het kader van #weekvandescheidsrechter credits naar de scheidsrechter. In de kelder van het amateurvoetbal kom je toch maar zelden een scheidsrechter van niveau tegen. Dit weekend hadden we geluk. #bedanktscheids

Doelpuntenmakers:
Marten de Boer 1x