SVO 1 onderuit in Zeerijp

De Fivel 2 – SV Onderdendam 1 ●

UITSLAG: 3-1 ●


In de 2e speelronde heeft het eerste elftal van SV Onderdendam 3 punten laten liggen in Zeerijp. De onderdendammers hebben zich niet weten te belonen voor de goede eerste helft. Met een 15 koppige selectie vertrokken de SVO’ers om 11:15 voor een potje tegen De Fivel 2 om 12:30. Ondanks dat de regen behoorlijk los barstte tijdens de warming up, hadden de mannen van SVO er zin in.

Toch begon SVO wat aftastend aan de wedstrijd. Er werd eerst behoorlijk ingezakt om er zeker van te zijn hoe de Fivel de veldbezetting had staan, en dan vanuit de organisatie druk te gaan zetten op de mannen uit Zeerijp. Dit resulteerde in een goede openingsfase van de Onderdendammers waarin de Fivel meerdere keer de laatste linie wel bereikte, maar niet kon passeren. Niet alleen in de omschakeling was SVO erg gevaarlijk, ook voetballend werden de mannen uit Zeerijp van links naar rechts begeleid op eigenveld.

Na een aantal grote kansen kon de 0-1 voor SVO niet uitblijven. Met een fraai afstandschot van Bas Bouwman die op de kruising eindigde werden de Zeerijpers tegen de muur gedrukt. SVO blijft in balbezit waarna Rian Bakker op de kop van de 16 meter Ivar Koerts richting de achterlijn weg steekt. Die op zijn beurt de bal keurig terugtrekt en Marten de Boer in een niet te missen scoringspositie brengt. 0-1.

Met deze score werd de thee ook geserveerd en werden er 2 wissels doorgevoerd. Stijn Helmholt verlaat het strijdtoneel en maakt plaats voor Michael Snoek. Stefan Oskam had na hardwerken ook genoeg gedaan om gewisseld te mogen worden. Hiervoor kwam Rick Spriensma het veld in. Daan Jensma was moe gestreden en Iwan van der Tuin vulde zijn plek in op het wedstrijdformulier. Helaas kwam er door deze wissels wel wat onrust in de ploeg en leek SVO het ineens helemaal kwijt te zijn.


Na een minuut of 5 waarin de Fivel 2 SV Onderdendam compleet in de houdgreep had kwam de 1-1 op het scorebord te staan. Na een voorzet vanaf de linkerkant van het veld kopt de spits van de Fivel keihard raak. De paniek lijkt toe te slaan van de Onderdendammers en dat werkt als een rode lap bij een stier voor de mannen uit Zeerijp. Met een corner en een slecht uitverdedigde voorzet komt de Fivel op 2-1 en 3-1.

In de slotfase probeert SVO er nog van alles aan te doen om de stand de goede kant op te buigen, maar met alleen een afgekeurde buitenspel goal was het slotoffensief onvoldoende van de SVO’ers. 0 punten.

Veel tijd om uit te huilen was er niet, want het 2e had onze hulp nodig. NEC Delfzijl 4 was de tegenstander. Ook daar kreeg SVO de deksel op de neus na een goede 1e helft. Het werd 5-1 voor de mannen uit Delfzijl

Ook SVO 2 krijgt de deksel op de neus in Delfzijl


Helaas, 0 punten. Met goeie moed naar de plaatselijke FC. “3x is scheepsrecht”. Ook hier ging het niet best….. Gelukkig was het bij Cafe de Doos wel gezellig en hebben we er een mooi feestje van gemaakt met onze vrienden van SV Bedum 7.

Volgende week speelt het 1e uit in Godlinze, daar moet de rug gerecht worden. De aftrap is om half 3.

Doelpuntenmakers:
Marten de Boer 1x