SVO 1 heeft het lastig

SV Onderdendam 1 – Meedhuizen 2 ●

UITSLAG : 6-5 ●


Na oefenwedstrijden tegen Warffum (1-5 verlies), Middelstum (4-3 winst) en Omlandia (6-6) stond vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen Meedhuizen 2 op het programma. De bedoeling was dat er om 12:30 zou worden afgetrapt, maar omdat enkele spelers van Meedhuizen nog onderweg waren begon de wedstrijd iets later. Niet de meest ideale voorbereiding, maar ook dit hoort er bij Dan de wedstrijd zelf. SVO 1 trad aan met een aantal nieuwe namen. Johan, Arjan, Daan en Jelin komen ons namelijk vanaf dit seizoen versterken, welkom bij onze mooie club! Onderdendam begon goed aan de wedstrijd en probeerde in de openingsfase de wedstrijd te controleren. Dat moest gebeuren met de onderstaande 11!


Dit lukte en het was dan ook Marten die de 1-0 binnenschoot. Even later was weer Onderdendam die een doelpunt maakte. Een mooie aanval, Marten hield goed overzicht in het strafschopgebied en gaf de bal laag voor bij de 2e paal waar Ivar de bal kon binnenglijden, 2-0. Bij Meedhuizen nam de frustratie toe en er volgde een harde fase waarin beide ploegen er vol in klapten. Hierdoor moest de scheidsrechter af en toe goed ingrijpen, waarna de rust iets wederkeerde. Ondertussen waren Niek en Daan gewisseld voor Jelin en Allard, waarbij laatstgenoemde voor de rust ook nog een doelpunt kon meepakken. Een mooie steekpass op Marten die alleen richting doel ging, maar Allard en Ivar naast zich zag. Marten bleef rustig en gaf de bal voor, waardoor Allard de bal voor leeg doel kon binnentikken, 3-0. Via Rick en Johan was er nog een ultieme mogelijkheid op de 4-0. Een mooie steekpass zette Rick en Johan vrij voor de keeper. Rick wachtte lang en legde de bal uiteindelijk goed breed op Johan, die de bal helaas naast het lege doel schoot. Hierdoor bleef het 3-0, tevens ook de ruststand

Meedhuizen besefte dat er iets moest gebeuren als ze in de 2e helft nog een resultaat wilden halen en trad aan met een aantal nieuwe krachten. Dit leek te werken want al snel na rust kwam Meedhuizen op 3-1. Na niet goed ingrijpen aan de kant van SVO kon de speler van Meedhuizen de bal vrij achter keeper Stefan krullen. Meedhuizen leek wakker en hield de druk er vol op, waardoor SVO er niet meer goed uit kwam. Dit resulteerde er zelfs in dat Meedhuizen op 3-2 kwam. Nu was het weer de beurt aan Onderdendam, en dat kwam kort na de 3-2 ook op 4-2. Een voorzet van Stijn werd door de verdediger van de tegenpartij achter zijn eigen keeper gekopt. Meedhuizen voelde desondanks toch dat er iets te halen viel en ging daarna weer vol in de aanval. Na een aantal goede kansen werd het uiteindelijk 4-3 en wist Meedhuizen na een onhandige overtreding van Arjan zelfs de 4-4 te maken uit een verkregen strafschop. Tot overmaat van ramp werd de in de eerste helft verkregen voorsprong van Onderdendam compleet teniet gedaan, de heren van Meedhuizen wisten enkele minuten later de 4-5 binnen te schieten. Op enkele gezichten van de spelers van SVO was het ongeloof en de frustratie af te lezen. Er werden enkele tactische wijzigingen doorgevoerd om te proberen dit nog om te draaien. Vrij snel na de 4-5 werd het 5-5. Een mooie bal in de diepte van Stijn op Marten, die de bal hard in de verre hoek schoot. Hierna brak een spannende slotfase aan met 2 teams die nog wilden winnen, maar ook niet teveel risico wilden nemen. Onderdendam zette nog een keer aan en je gelooft het niet, 6-5! Via Allard en Stijn belandde de bal uiteindelijk bij Marten, die wederom de keeper op het verkeerde been zette. De opluchting was enorm, maar er waren nog 5 minuten te spelen.

Met man en macht werd geprobeerd de voorsprong te verdedigen, toen eindelijk het verlossende eindsignaal klonk. Een spannende wedstrijd waarin SVO 1 na de eerste helft de wedstrijd onder controle leek te hebben. Uiteindelijk kwam Meedhuizen langszij, maar door hard werken uiteindelijk toch nog de winst over de streep kunnen trekken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Stedum op het programma, tot dan!

Doelpuntenmakers:
Marten de Boer – 3
Ivar Koerts – 1
Allard Breunis – 1
Eigen goal Meedhuizen