SVO 1 heeft goede start

Niekerk 3 – Onderdendam 1 ●

Uitslag: 3-1 ●


De boys uit Onderdendam hebben dit weekend goede zaken gedaan in de competitie. De heren uit Niekerk werden met 1-3 verslagen. Nadat we afgelopen woensdag te horen kregen dat we geplaatst zijn voor de volgende ronde in het bekertoernooi gingen de blikken naar de competitie. Niekerk 3 uit. Na een goede warming-up waren het de Onderdendammers die goed uit de startblokken kwamen. Met goed veldspel werd de 4-4-2 formatie van Niekerk kapot gespeeld. Toch duurde het wel wat lang tot de eerste goal. Het was invaller Daan die na een foutje van de doelman rustig bleef en de score op 0-1 zette.


Kort daarna was het al vrij snel weer gelijk. Aanvoerder Kevin maakte zich erg druk om een buitenspel situatie en vergat de bal weg te werken. Johan en Yordi deden er nog alles aan om het goed te maken maar het de spits van Niekerk bleef koeltjes en maakte gelijk. In de rust werden de SVO’ers streng toegesproken door coach Milan. Het kon en moest veel beter. Er werd aandachtig geluisterd naar de tips en dat leek te werken. Na een goede voorzet van Ivar kwam Niek goed voor de man en keeper en kopte de 1-2 binnen. Daarna volgde een fase van hoog druk van de heren uit Niekerk.


Tijdens een schermutsteling in het 16 meter gebied van SVO floot de scheidsrechter voor een penal. Gelukkig was sluitpost Yordi in vorm en viste de bal uit de linker onderhoek. Bas trok nog een keer aan de noodrem en ontving een gele kaart. Maar ook met 10 man bleven de SVO’ers secuur. Niek scoorde zelfs nog de 3-1. Een mooie voetbal zaterdag die met de nodige biertjes werd gevierd in het dorpshuis Onderdendam en Café de Doos 2.0. Iedereen bedankt en tot de volgende! Dan spelen we thuis tegen v.v. Z.E.C. 2.

Tot dan! ⚽️


Doelpuntenmakers:
Niek Wiersum – 2
Daan Jensma – 1