SVO 1 glipt de top 3 binnen

SV Onderdendam 1 – Niekerk 3 ●

Uitslag: 2-1 ●

Onderdendam 1 heeft zaterdag na een spannende wedstrijd een 2-1 overwinning gepakt tegen het 3e elftal van V.V. Niekerk. Hierdoor staan de SVO’ers nu op een derde plek op de ranglijst. Eindelijk kon er weer gevoetbald worden op ons eigen veld! Het veld lag er niet heel best bij maar dat mocht de pret niet drukken. De veld meester keurde hem goed voor 1 wedstrijd en dat was precies genoeg.

Trainer Milan had de opstelling van de tegenstander nog onthouden van de uit wedstrijd in Niekerk. Helaas voor hem probeerde de tegenstander het op een andere manier als toen. Toch was het SVO dat de wedstrijd in handen had. Het was zaak om op het slechte veld in de beginfase met de wind in de rug vol druk te zetten, en voor een vroege voorsprong te zorgen. Marten schoot na een fijne diepte bal van Stijn de bal keihard tegen de touwen! Na 30 minuten dus 1-0. Daarmee leek het plan te gaan lukken.

In de rust werden de SVO’ers even weer op scherp gezet. Er moest en zou gewonnen worden vandaag. Helaas was het, tot grote ergernis van de technische staf, Niekerk dat op gelijke hoogte kwam door een corner. 1-1…. Er werden net als vorige week genoeg kansen gecreëerd maar een goal bleef uit. Gelukkig was het wederom Marten die een doelpunt voor zijn rekening nam. 2-1! Echt lang konden de Onderdendammers niet juichen want kort na het doelpunt gaf de scheidsrechter een penalty voor Niekerk. De meningen waren wat verdeeld over de overtreding maar dat maakte allemaal niet meer uit. De bal ging op de stip. Gelukkig miste Niekerk (net als in de uitwedstrijd) een penalty en bleef het dus 2-1.

Daarna was het ontzettend spannend voetballen en probeerde de SVO’ers er op karakter wat van te maken. Goed voetballen zat er niet meer in op het loodzware veld. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het laatst en was de eindstand tot vreugde van de Onderdendammers 2-1! Volgende week gaan we voor een uitwedstrijd naar Zandeweer. De aftrap is om 12:00. Tot dan!

Doelpuntenmakers:
Marten de Boer – 2