SVO 1 blijft ongeslagen

DVC Appingedam 6 – SV Onderdendam 1 ●

UITSLAG: 1-5 ●


Als trotste koploper mocht SV Onderdendam 1 afreizen naar Appingedam om daar te spelen tegen de plaatselijke DVC. Aangekomen op het sportpark in Appingedam is de sfeer ontspannen en opperbest, iets wat de laatste weken ook terug te zien is binnen het team. Iedere week wordt er fanatiek getraind onder leiding van trainers Koos en Jans en te zien is dat we als team mooie stappen aan het maken zijn.  Vandaag dus de wedstrijd tegen DVC Appingedam, een tegenstander die zeker niet onderschat mocht worden aangezien zij het de eerste 2 competitiewedstrijden achtervolgers de Fivel en de Wagenborger Boys lastig wisten te maken. Bij afwezigheid van doelman Stefan, spits Niek en door wat spelers met pijntjes sloten Dennis, Johan Groeneveld en Bas aan vanuit het tweede.


Onder toeziend oog van een goed gevulde bank en een aantal meegereisde supporters begon SVO aan een gelijk opgaande wedstrijd met 2 teams die graag wilden voetballen, ideaal om de speelwijze waar we de laatste weken en maanden zo op hebben getraind ten uitvoer te brengen. Na een fase waar het spel wat op en neer golfde kwam Onderdendam beter in de wedstrijd en namen zij de controle over. Er lag veel ruimte achter de verdediging van DVC, ideaal voor onze snelle spitsen Jelin en Marten.. Het was dan ook Marten die na een mooie uitbraak de 0-1 binnenschoot en even later was het Ivar die na een mooie aanval de 0-2 op het scorebord zette. Toch ontbrak af en toe de rust en scherpte voor de goal, waardoor meerde doelpunten uitbleven. De ruststand was dan ook 0-2.                     

Ook na rust was Onderdendam meteen wakker en werd er scherp begonnen aan de 2e helft, iets wat niet het geval was bij de grensrechter van DVC. Bij een ingooi voor SVO op een kansrijke positie stak de grensrechter de vlag omhoog, iets waar gezien de spelregels uiteraard niet voor werd gefloten. Er ontstond wat verwarring, Onderdendam voetbalde door en Ivar schoot onberispelijk de 0-3 binnen. De 0-4 kwam op naam van het gouden duo Johan en Johan. De bal kwam het strafschop gebied binnen, Johan Groeneveld wist de bal knap bij Johan Macleane te krijgen die vervolgens zijn eerste doelpunt voor Onderdendam maakte. DVC kwam er niet aan te pas deze wedstrijd en het leek erop dat het verdedigende blok vandaag voor het eerst de nul ging houden, iets wat ook op de bank ter sprake kwam. Maar u raadt het al…voordat dit afgeklopt kon worden kwam de bal in het strafschopgebied tegen de hand van een van de spelers van SVO en kreeg DVC een penalty. De speler van DVC liet deze kans niet onbenut en schoot de bal hard binnen, 1-4. Kort hierna mocht ook Allard nog wat minuten maken, maar vlak na zijn invalbeurt mocht hij meteen een linie terugzakken vanwege een gele kaart voor Iwan. Iwan mocht na een lange periode van afwezigheid eindelijk weer zijn rentree maken in het eerste elftal, maar vanwege commentaar op de scheidsrechter moest hij opnieuw vanaf de kant toekijken. Met 10 man gaf Onderdendam niks weg en nadat er de laatste minuten weer met 11 man mocht worden gespeeld werd het ook nog 1-5. Ivar bekroonde een goede wedstrijd met zijn 3e goal. Dit was ook de eindstand.                

4 wedstrijden, 12 punten. Nog een lang seizoen te gaan, maar een goed begin is het halve werk. Volgende week mogen we weer spelen op het vertrouwde sportpark Harry Visser. Daar spelen we tegen Poolster 4, die op dit moment terug te vinden is op de 3e plek, een serieuze tegenstander dus! De wedstrijd wordt afgetrapt om 12;30, tot dan!


Doelpuntenmakers:
Ivar Koerts – 3
Johan Macleane – 1
Marten de Boer – 1