SVO 1 blijft koploper

SV Onderdendam 1 – Rood Zwart Baflo 3 ●

UITSLAG: 6-2 ●


Zaterdagmorgen, 25 september. De dag dat sv Onderdendam de koppositie moet gaan verdedigen tegen het derde van Rood Zwart Baflo. De mannen uit Onderdendam weten niet wat ze moeten van verwachten van Rood Zwart Baflo omdat zij nog geen wedstrijd gespeeld hebben. Om half 11 komen de eerste toppers het sportpark op gelopen. Marten begint met Allard de lijnen te kalken. Niek, Kevin en Jesper nemen de kantine onder handen. Er wordt gepoetst, geveegd en versierd want na de wedstrijd wordt er gebarbecued en er komt een stormbaan!


Om half 12 lopen de eerste jongens van SVO 1 de kleedkamer in, daar staat de opstelling op het whiteboard. Stefan op goal. Johan is er niet, dus moet er gepuzzeld worden. Daan gaat centraal spelen! Samen met Arjan. Verder staan de mannen van Onderdendam 1 zoals altijd.


De wedstrijd begint met het bedanken van de scheidsrechter! Het is namelijk de week van de scheidsrechter en hoewel elke speler soms wel eens wat denkt van een scheidsrechter zijn we de man met de fluit altijd ontzettend dankbaar dat hij onze wedstrijd wilt fluiten. Zonder een scheidsrechter kunnen we immers niks beginnen op de zaterdag! Vandaar hebben we hem een bloemetje overhandigd voor de wedstrijd. Nadat we de toss hadden gewonnen begon het derde van Rood Zwart Baflo aan de wedstrijd. SVO begon erg sterk! En scoorde binnen korte tijd 2 goals. Beide goals kwamen van de fout van Marten. De mannen uit Baflo lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en sloegen terug met een goede corner. Marten krijgt de bal op zijn hand en de bal gaat richting de goal van SVO…. Stefan, Rick en Arjan kunnen er niks meer aan doen. Het wordt 2-1….


Ondanks deze knullige tegengoal weet SVO wat zich te doen staat. Tijdens de drinkpauze worden de volgende dingen benadrukt: Gewoon blijven voetballen, niet mee gaan in het trage spel van de baflo’ers en goals maken. De goals maken lukt wel aardig want Stijn maakt de 3-1, na een verkapte voorzet die niet meer aangeraakt wordt door een speler van SVO. Bij de 4-1 krijgt de rechtsachter van SVO sterallures en dribbelt de helft van de baflo’ers op. Geeft een prima voorzet op de linkerspits Niek, die op zijn beurt de bal weer keurig afgeeft aan Marten. Marten kijkt, schiet en scoort de 4-1. Kort na deze goal blaast de man in het zwart op de fluit voor de rust.

In de rust wordt aan iedereen verteld wat er goed en fout gaat. Daan krijgt als centrale verdediger de credits want de verdediging staat als een huis. En hij vult deze rol prima in. De rest wordt nog eventjes weer op scherp gezet. Er moet sneller gevoetbald worden om zo Rood Zwart Baflo niet in hun spel te laten komen. Baflo wisselt in de rust een aantal spelers, waaronder de rechtsbuiten, waar de jongens van SVO 1 nog last van gaan krijgen. Na de thee staan de mannen weer klaar voor de tweede helft.


SVO kan toch niet helemaal het gewenste niveau halen en Baflo scoort. Er wordt dan gewisseld bij de Onderdendammers. Hendrik komt erbij en die gaat op de veelbesproken 6 positie spelen. Dankzij Hendrik kan SVO zich weer herpakken en 2 maal scoren. Weer 2x stijn! Op dat moment weet ook Baflo dat het er niet meer inzit en bloed de wedstrijd een beetje dood. En de scheidsrechter blaast voor de laatste keer op zijn fluit. De mannen van Onderdendam gaan met een euforisch gevoel van het veld af. Er wordt een kratje gekocht en tijdens het nuttigen van deze biertjes wordt de stand besproken. “9 uit 3, zullen we dan echt kampioen worden?” vraagt Rian zich hard op af. De mannen kijken elkaar een beetje verbaasd aan en nemen nog een slokje. Niemand durft zich eraan te wagen…. Wie weet! Zaterdag gaan we naar Appingedam toe. Kijken of we er 12 punten van kunnen maken.


Doelpuntenmakers:
Stijn Helmholt – 4
Marten de Boer – 2