SVO 1 bekert verder!

SV Onderdendam 1 – VVSV ’09 2 ●

Uitslag : 7-1 ●


Na een lange voorbereiding was het eindelijk weer zover, de eerste officiële wedstrijd sinds maart. De mannen uit Onderdendam mochten aantreden voor het bekertoernooi. Dit jaar op een andere manier dan normaal. In de nieuwe pilot van de KNVB bestaat het bekertoernooi niet meer uit een poule fase gevolgd door een knock out systeem. Maar dit jaar dus maar uit 1 wedstrijd, de winaar plaatst zich voor de volgende ronde! De was VVSV’09, uitkomende in de zesde klasse reserve. De opdracht was duidelijk. Doen wat we in de voorbereiding ook hebben gedaan, dan moest het goedkomen. Toch bleek het lastig om het langzame spel van de ploeg uit Ulrum naar eigen hand te zetten. Het tempo werd erg laag gehouden aan de kant van de Ulrummers. Er werd weinig gecreerd aan beide kansen, en het was een dodelijk saaie eerste 15 minuten. Plotst staat het 0-1 na een corner van VVSV. Sv Onderdendam wordt wakker geschud, er moest een tandje bij. En dit gebeurde! Na een groot aantal kansen werd de score gelijk getrokken. Marten wordt over rechts weg gestuurd. Trekt de bal voorlangs naar Michael, die vervolgens op de keeper schiet. Uit de rebound valt de 1-1!

Hierna wordt Marten weer weggestuurd, de grens lijkt te vlaggen voor buitenspel maar daar wil de man in het zwart niks van weten. Hij loopt immers op 1 lijn! Marten blijft rustig en het staat 2-1. De scheids stuurt beide teams naar de kleedkamers voor de thee. Na rust was het VVSV’09 die de druk langzaam opvoerde dit leidde los van een bal op de lat niet tot grote kansen. Na een wat sterkere fase van de mannen in het blauw, werd het tij gekeerd en was het SVO dat weer een paar grote kansen kreeg. Nadat de wedstrijd op zijn tijd erg fel was, was het uiteindelijk SVO die het beste konden blijven voetballen en de wedstrijd definitief naar zich toe trok. In het laatste kwartier werden de vele kansen omgezet in goals en wisten de mannen uit Onderdendam nog 5 maal te scoren, dit leidde tot een uiteindelijk verdiende 7-1 overwinning

Na een taaie pot op laag tempo was het Onderdendam die de pot in de laatste minuten definitief over streep trok en daarmee zich verzekerde van nog een ronde in de beker Hendrik en Bas, bedankt voor het aanvullen van de selectie. Zonder jullie hadden we geen wedstrijd kunnen spelen. Toppers!

Doelpuntenmakers:
Marten de Boer – 4
Micheal Snoek – 1
Rian Bakker – 1
Hendrik Damstra -1