Spannende pot in Spijk

V.V. Poolster 4 – SV Onderdendam 1 ●

UITSLAG: 5-7 ●


Op zaterdag 12 februari stond de uitwedstrijd tegen Poolster 4 op het programma. De thuiswedstrijd werd overtuigend gewonnen, en dus werd er met vertrouwen naar Spijk afgereisd. Toch mocht deze ploeg zeker niet onderschat worden, omdat zij voorafgaand aan deze wedstrijd terug te vinden waren op de 4e plaats. Met een selectie van 14 man kwamen we aan op het sportpark in Spijk, waar de wedstrijd zou worden gespeeld op kunstgras. Kevin en Stijn konden vanwege blessures niet spelen, en ook bleek Jesper na de warming up niet fit genoeg om te beginnen. Daarom begon Johan op de linksback, Iwan op de rechtsback en keerde Arjan weer terug in het centrum van de verdediging. Daarnaast keerden ook Marten en Ivar weer terug in de basis elf. Bij afwezigheid van de eerste en tweede aanvoerder mocht Allard vandaag de aanvoerdersband dragen.


Onderdendam mocht aftrappen en probeerde meteen de controle te krijgen. Daar waar Poolster zeker wel wat mogelijkheden kreeg, was het toch Marten die na een mooie aanval de 0-1 tegen de touwen schoot: Een mooie aanval waarbij Allard Ivar wist te vinden, die na goed opendraaien Marten perfect wist te bedienen. De druk was er wat vanaf en SVO kon lekker gaan voetballen, wat even later ook leidde tot de 0-2. De bal kwam in het zestien meter gebied van de thuisploeg, welke de bal niet weg kon krijgen. Na wat geklungel kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Niek, die goed rustig bleef en de bal voor open doel kon binnenwerken. Poolster wist ook zeker wel wat serieuze kansen te creëren, maar Anton hoefde niet serieus op te treden. Onderdendam was zoals wel vaker erg effectief en maakte via Marten ook de 0-3. Poolster wist voor de rust toch nog terug te komen tot 1-3. Johan kreeg de bal ongelukkig op zijn bovenarm in de zestien, wat een penalty opleverde. Deze kans wist Poolster te benutten, wat een 1-3 ruststand betekende.

De tweede helft begon met een wissel aan de kant van SVO, waar Stefan de rechtsback positie overnam van Iwan. Het eerste kwartier gebeurde er niet erg veel, waarna Jelin de spitspositie overnam van Niek en Bas in het veld kwam voor Rian. Jelin liet zich voorin direct gelden door goed zijn duel te winnen en koers richting doel te zetten. Hij bleef goed rustig, gaf de bal aan Marten, die zo de 1-4 maakte. Marten was ook de gene die met een fraai schot in de bovenhoek de 1-5 voor zijn rekening nam.

Wedstrijd gespeeld, zo leek het. Dat dachten ook enkele supporters die al vroegtijdig het sportpark verlieten. Ga er nog maar eens goed voor zitten, want de daaropvolgende minuten gaf Onderdendam de voorsprong compleet uit handen. Door een blessure van Daan moest Onderdendam wat omzettingen doen, wat in het begin nog erg zoeken was. Poolster leek wakker en wist vrij snel achter elkaar 3 keer te scoren. Met nog ongeveer 5 minuten te spelen kwam Johan in het strafschopgebied een speler van Poolster tegen. Na wat contact viel de verdediger uit Spijk vervelend op zijn schouder, wat leidde tot een penalty voor de thuisploeg. De frustratie bij de mannen van SVO was groot, hoe is dit mogelijk? Deze frustratie leidde er toe dat Onderdendam tot overmaat van ramp ook nog met 10 man kwam te staan vanwege een gele kaart. Poolster faalde niet en wist de 5-5 te maken. Zoals eerder dit seizoen heeft Onderdendam laten zien de hoofden goed omhoog te kunnen houden, ook nu. Er werd niet opgegeven en met lange ballen richting de snelle spitsen werd er geprobeerd om nog wat te forceren. Ook Rick was vanaf de zes positie mee naar voren gekomen. Het zal toch niet nog eens gebeuren dat Onderdendam in de laatste minuten er alsnog de winst vandoor gaat?

Nou, wel dus! Met nog enkele minuten te spelen kwam de bal richting het strafschopgebied, De bal kwam via een speler van Poolster voor de voeten van Rick, die niet twijfelde en de bal beheerst binnenschoot. Wat een ontlading bij de staf, spelers en supporters van SVO. Dat de grensrechter van de thuisploeg met zijn vlag omhoog stond wegens buitenspel bracht de scheidsrechter niet op andere gedachten, doelpunt! De frustratie aan de kant van Spijk zorgde ervoor dat ook zij de laatste minuten nog met 10 man kwamen te staan. Poolster wilde nog alle risico nemen, maar door de vele ruimte achter de verdediging wist Marten uiteindelijk ook nog de 5-7 te maken. Kort hierna vond de scheidsrechter het genoeg en floot hij voor het einde van de wedstrijd. SVO kruipt net zoals eerder dit seizoen door het oog van de naald. Een ruime voorsprong onnodig weggegeven, maar door veerkracht te tonen uiteindelijk toch de overwinning binnengehaald.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Holwierde, tot dan!


Doelpuntenmakers:
Marten de Boer – 5
Niek Wiersum – 1
Rick Spriensma – 1