Punten blijven in Uithuizen

UFC Noordpool 2 – SV Onderdendam 1 ●

Uitslag: 4-1 ●


Het is de mannen van SV Onderdendam 1 wederom niet gelukt om 3 punten te pakken. Op het kunstgras in Uithuizen was het 2 elftal van U.F.C. Noordpool beter dan de SVO’ers. Met de uitslag van 4-1 stond er een ietwat geflatteerde, maar terechte nederlaag in voetbal.nl.

In de eerste helft had SVO 1 het gelijk lastig, er werden verkeerde keuzes gemaakt zowel met als zonder de bal kwamen de Oranje Groenen nauwelijks aan voetballen toe. Toch hield SVO de 0-0 op het scoreboard. Na 20 minuten kregen de mannen uit Onderdendam meer grip op de wedstrijd en werden er zelfs wat kansen gecreëerd.

Net toen Onderdendam het momentum mee had was het Noordpool die op 1-0 voorsprong kwam. Na een slecht uitverdedigde corner kwam de bal terecht bij een speler uit Uithuizen, deze drukte de bal hard maar bekeken af en scoorde. Ook de 2-0 volgde snel. Opnieuw was het een corner aan de kant van de SVO’ers. Deze keer werd hij beter weggewerkt en zette Ivar ook gelijk druk op de bal. Maar de mannen in het Geel Zwart waren niet van plan lelijke goals te maken deze zaterdag. De bal verdween van buiten de 16 meter in de kruising…. 2-0.

Toch waren de Onderdendammers niet van plan zich van het plastic te laten vegen vanmiddag. Het deed wat terug en scoorde met een prima aanval de aansluitingstreffer. Michael schoot de bal via de keeper tegen de touwen. 2-1! Maar nadat SVO een vrije trap tegen kreeg op de rand van de 16 meter werd de marge weer naar 2 verhoogd. 3-1. Dat was ook de stand tijdens de thee pauze.


In de rust werden er wat zaken besproken en voerde coach Koos wat wissels door. De 2e helft ging al een stuk beter voor de SVO’ers. Er werd beter gevoetbald en er zat meer rust in de ploeg. Met een paar mega grote kansen voor SVO leek het een kwestie van tijd tot dat SVO weer een aansluitingstreffer zou gaan maken. Toen de centrale verdediger van Noordpool aan de noodrem trok en de doorgebroken Marten naar de grond werkte moest hij 10 minuten op de bank plaats nemen met een gele kaart op zak.

Het leek de Onderdendammers in de schoot geworpen te worden door Noordpool, maar scoren deed SVO niet. De spits van Noordpool deed dat wel, waar Stijn zijn man uit het oog verloor. En de verdediging ook niet lekker stond op te letten. Scoorde de speler van Noordpool de 4-1. Hij had overigens maar 1 voetbalschoen aan, maar dat was voor de arbiter geen reden om de goal af te keuren.

Met nog 20 minuten te spelen bleef SVO opportunistisch spelen, kansen genoeg maar geen goals meer. In de laatste fase werd de formatie nog weer omgezet. Dit zorgde voor nog meer kansen maar de bal wou er maar niet in. Helaas.

Volgende week komt Middelstum 3 op bezoek. Derby nummer 2! Tijd om daar de rug te rechten en eindelijk weer eens 3 punten te pakken. Tot dan!

Doelpuntenmakers:
Michael Snoek 1x