Onderdendam wint van KRC 1

SV Onderdendam 1 – KRC Kantens 1 ●

Uitslag : 3-2 ●


KRC 1 welkom in de 6de klasse… Dat is misschien nog wel een betere titel. Echter ik weet het op de dayafter niet meer. Toen de wedstrijd op papier stond, wist iedereen het zeke! . KRC maakt Onderdendam helemaal af! Op feestjes, in groepsapps, het was overduidelijk, KRC gaf vandaag voetballes in Onderdendam! Aankomend op het sportpark als gastspeler vanuit het 2de elftal. Valt er een ding op. Vele mensen uit Kantens zijn gekomen om de jongens van Kantens te zien. Een jonge talentvolle ploeg die een goede voorbereiding draait ging voetballes geven in Onderdendam. Om half 2 was het druk op het Harry Visser sportpark! Spelers en toeschouwers uit Kantens bereidde zich voor op de wedstrijd. De thuisploeg zat op het terras, want de 6de klasser had nog geen kleren. Na een balletje trappen en een paar keer heen en weer lopen weer naar binnen. Hier kwam het plan van de trainer. Duidelijk plan! Komt goed! We hebben namelijk niets te verliezen!

Dan begint zo’n wedstrijd en weet iedereen genoeg. Binnen zienbaretijd staat KRC op 2-0 voor. Persoonlijke foutjes, slecht positie kiezen ect. gewoon niet scherp genoeg zijn…. Wedstrijd gespeeld dacht Kantens. Mooi! Dit trekken we over de streep! Makkie! Maar dan… Dan komt de 6de klasser in zijn kracht. Het kreeg ruimte, tijd en het creëerde kansen. Een hoop grote kansen en als Ivar en Michael, de Onderdendammers op gelijke hoogte zetten is het ineens niet zo leuk meer voor de grote jongens uit Kantens! Ze werden in de tweede fase compleet van het kastje naar de muur getikt! Zeuren om een vrije trap, zeuren om kaarten. Tegen 10 man spelen en dan nog niet het initiatief naar je toe trekken! Het was tekent voor de mentaliteit! Onderdendam rook een overwinning en op basis van de fase voor rust zeker niet onverdiend. De 3-2 was veel dichterbij dan de 2-3! De Oranjemachine had het beter voorelkaar dan de Blauwen! Bij een 2-2 ruststand drong dit ook door in de hoofden van de Onderdendammers. We zijn dichtbij een stunt! Niet eens onverdiend!

Na rust brak er een gelijk op gaande fase aan. Waarin het spelbeeld heen en weer schommelde. Net na die fase kreeg Onderdendam weer grip. Creëerde een aantal kansen en zag Ivar Koerts met een streep de voorsprong op het bord zetten. 3-2!! Dik verdiend! De laatste fase was op het tandvlees. Zwaar, mentaal, fysiek! Het was knokken, glijden, tackelen, schreeuwen en redden! Er was een team te zien dat voor elkaar streed! Het voetballen van de eerste helft werd beloond door in de laatste fase het met mentaliteit over de streep te trekken! U zult als lezer denken is het bijzonder zo’n potje. Nou, beste Onderdendammers vraag dat het komende jaar maar aan elke kennis of vriend die uit Kantens komt! Als zelfs Harry Visser zelf zegt dat het er goed uit zag! Dan weet je genoeg! Onderdendam 1 steeg gisteren even boven zichzelf uit! De lat ligt nu net even wat hoger. Te hoog voor KRC 1! Maar heren …. Het seizoen is nog niet begonnen! Ligt de lat nu ook te hoog voor onszelf? Wie weet? Oordeel zelf zou ik zeggen! Kom eens langs en geniet op ons sportpark van het spelplezier, inzet en mooie doelpunten! Want dat gaat deze ploeg u zeker geven!

Doelpuntenmakers:
Micheal Snoek – 1
Ivar Koerts – 2