Onderdendam in de modder

SV Onderdendam 1 – DVC Appingedam 6 ●

UITSLAG 3-1 ●


Na dat de wedstrijd van vorige week was afgelast vanwege een virus dat de wereld al een tijdje bezig houdt, was het zaterdag 5 februari weer zover. Een dubbele wedstrijd op het mooiste sportpark van Nederland. DVC Appingedam 6 mocht om half 1 aantreden tegen de mannen van SV Onderdendam 1. Aansluitend moest het tweede elftal van Onderdendam tegen de buren uit Middelstum. Het 4e elftal kwam langs voor een potje voetbal. Het veld lag er niet bepaald goed bij, maar de drang om te gaan voetballen was groot. Dus werd er besloten om het veld op te offeren en lekker te gaan voetballen. Ook had de ketel het begeven en kon er dus niet warm gedoucht worden.

Het eerste elftal kampte met de personele bezetting. Marten was geblesseerd en kon dus niet meedoen, Ivar zat dit weekend in Antwerpen, de gebroeders Macleane zaten in Quarantaine en ook Iwan en keeper Anton konden er niet bij zijn. Dus had trainer Koos, na aandringen van de selectie, voor de zekerheid maar zijn schoenen meegenomen. Gelukkig waren Johan en Bas bereid om de 10 man van SVO 1 aan te vullen.


Nadat de warming up was afgewerkt begon Onderdendam aan de wedstrijd. De toss werd verloren en Appingedam wou graag van kant wisselen. Zo speelde Onderdendam heel ongebruikelijk de eerste helft naar de kantine toe. Gelukkig had dit geen invloed op het spel van de Onderdendammers, Er werd lekker gevoetbald en eigenlijk kwam DVC er niet echt aan te pas in de eerste 20 minuten. Dit resulteerde dan ook in de 1-0. De goal kwam op naam van Rian die na een afvallende bal zijn geluk eens ging beproeven en via de scheenbeschermer van een verdediger van DVC de bal achter de keeper wist te krijgen. Deze goal werd zoals altijd gezamenlijk gevierd en DVC mocht voor de 2de keer deze wedstrijd gaan aftrappen.

De 2-0 viel kort daarna, DVC zette iets meer druk op de mannen in het oranje. Daan pikte de bal op en counterde via de rechterflank naar de goal van DVC en gaf Jelin een kans voor leeg goal. 2-0. De 3-0 kwam op naam van een verdediger van DVC. Deze kopte de bal in het verkeerde doel nadat Johan een Schot/Voorzet op de goal afvuurde. Extra lekker voor Johan, want zijn ouders en zusje stonden te kijken. Dat kwam omdat Johan zijn broertje Marko bij DVC in de voorhoede stond. Kort daarna was het tijd voor de Thee. Bas werd erin gewisseld voor Johan, Jelin naar de spits en Bas op de 10 positie.

De 2e helft was een stuk minder aantrekkelijk. Het veld had echt zwaar te verduren gekregen en was eigenlijk al niet meer bespeelbaar. Het tempo werd en uitgehaald en SVO leek genoegen te nemen met de 3-0. Daar was DVC Appingedam 6 het niet mee eens en scoorde vlak voor tijd nog de 3-1. Zakelijk overwinning dus voor de Onderdendammers en weer 3 punten erbij. 8 gespeeld en 24 punten behaald, de maximale score. Volgende week naar spijk voor een belangrijke wedstrijd tegen Poolster 4.

De Ommelander Courant heeft ook een verslag gemaakt van deze wedstrijd. Die vind je hier.
Eemsmondsport.nl heeft ook een verslag gemaakt van deze wedstrijd. Die vind je hier.


Doelpuntenmakers:
Rian Bakker – 1
Jelin Kamminga – 1
Johan Groenveld – 1