Lek boven bij SVO 1

V.V. Middelstum 3 – SV Onderdendam 1 ●

Uitslag: 2-3 ●


Onderdendam 1 heeft dit weekend de derby tegen V.V. Middelstum 3 gewonnen. Na 90 minuten spelen waren het de Onderdendammers die met de 3 punten van het veld af kwamen. Maandag was er nog noodoverleg. Wat gaan we doen om weer te winnen? Bas Bouwman gaf een goede tip. Gewoon weer eens winnen…. De trainer kwam met het tactische masterplan om weer terug te vallen op de 4-3-3 formatie. Op vrijdagmiddag kregen de mannen van het 1e nog een heugelijke mededeling. De lange gemiste Youri Keller werkte aan een rentree voor SVO. Hij zou vanaf volgende week weer meetrainen. Alle sterren leken in lijn te staan voor 3 punten.

Maar vrijdagavond gingen doelpuntenmachine Marten de Boer en de weer in Onderdendam wonende Stijn Helmholt “Wampexen” in Drachten. 50 Kilometer wandelen door sloten en weilanden. Zij melden zich zaterdagochtend allebei af…. En ook Stefan Oskam bleek lastminute niet beschikbaar. En nu? “Gelukkig” was het 2e vrij en konden Job Veldkamp en Peter van der Helm aansluiten. Rob Staal werd uit zijn nest gebeld om de 1e helft de ballen tegen te houden en Auke Klaassen kwam de 2e helft het overnemen.


SVO kwam op een 0-2 voorsprong door een goal van Rian Bakker en Michael Snoek. Bij de 1-0 van Rian was het Bas die uit een goed genomen vrije bal de bal panklaar legde op het hoofd van Rian. Die kopte de 0-1 tegen de touwen. Job was de reden dat de 0-2 op het scorebord kwam. Want door goed druk zetten zag de keeper geen andere optie meer dan de bal bij Allard in de voeten te spelen die Michael helemaal vrij zag staan voor de goal en de 0-2 kon binnen lopen. Middelstum deed daarna voetballend niet veel terug maar gelegenheid keeper Rob was niet opgewassen tegen de dode spel momenten van Middelstum. Niets om je voor te schamen met Action handschoenen aan.

Na rust kwamen de Onderdendammers wel meer onder druk te staan, maar bezweken niet. Met Allard Breunis op linksback hadden we aanvallend meer opties en die leidde ook de 2-3 in. Michael draaide goed weg in de 16 meter van de Middelstummers en zo werd het resultaat over de streep getrokken.

Was het de formatie, de coaching van Jans, de motivatie dat Keller weer terug kwam of de onbevangenheid van het elftal. We zullen het nooit weten. 1 ding weten we wel. HET LEK IS BOVEN!! Volgende week spelen we om 12:00 in en tegen Zandeweer. Hopelijk kunnen we deze lijn dan doortrekken!


Doelpuntenmakers:
Michael Snoek 2x
Rian Bakker 1x