Late goal zorgt voor 3 punten

SV Onderdendam 1 – The Knickerbockers 16 ●

Uitslag: 1-0 ●


SVO heeft dit weekend wederom 3 punten gepakt in het bekertoernooi. Na de klinkende zege op Zeester van afgelopen dinsdag (8-2) waren de Onderdendammers positief gestemd op een goed resultaat.

Trainer Milan had woensdag samen met wat spelers de wedstrijd van TKB tegen Potetos gezien en had een goed plan bedacht om het de tegenstander knap lastig te maken op Sportpark Harry Visser.

Door de ongekende warmte werd besloten om niet al te hoog druk te gaan zetten, zodat we het strijdplan de hele wedstrijd konden volhouden. Toen TKB eenmaal had afgetrapt was het duidelijk dat de studenten uit de stad best wel een balletje konden raken. Als de stadjers uit de duels wisten te blijven was hun positiespel erg sterk en werden de Onderdendammers weggespeeld.

Na een kwartier leek SVO weer een beetje grip te krijgen op de wedstrijd. Na de drinkpauze kwamen de kansen ook een beetje opgang voor de SVO’ers. Niek (Sniper) wist een paar keer gevaarlijk op doel te koppen en ook Michael creëerde een paar kansen voor zichzelf vanaf de rechterkant van het veld. Ondanks dit vielen er geen goals in de eerste helft.

In de rust zette Milan de puntjes nog eventjes op de spreekwoordelijke i. In de tweede helft ging het wederom gelijk op. Met een enkele slimme acties wist TKB ook nog wel wat gevaarlijk te worden. Maar nog steeds was de wedstrijd in evenwicht. De studenten hadden een grote selectie en konden daardoor mooi doorwisselen waardoor zij constant frisse energie brachten.

SVO was op maar bleef gedisciplineerd te werk gaan. Het moest bij iedereen uit de tenen komen, maar de SVO’ers gaven niet op. Zelfs niet toen Rian een gele kaart kreeg en dus de Onderdendammers nog maar met z’n 10’en op het veld stonden. TKB wisselde nog eens en de 10 laatste minuten van de wedstrijd leken heel moeilijk te gaan worden.

In de laatste minuut van de wedstrijd leek SVO al vrede te hebben genomen met een 0-0 eindstand. Toch 1 punt gepakt. Maar ineens kreeg Iwan het nog voor elkaar op nog 1 goede bal te geven. De bal viel precies achter de defensie van TKB. Marten startte de brommer en deed wat van hem verwacht werd. Scoren.


1-0! En dat zolaat in de wedstrijd!! Kort na de goal floot scheidsrechter Johan ook voor het laatst op zijn fluit. Na de wedstrijd werd er nog lang nagepraat/gelachen om de wedstrijd. De 3 punten werden gevierd met een kleine duik in het boterdiep, een hapje eten in het Dorpshuis en een biertje in de Doos. Top weekend!

Iedereen weer bedankt voor zijn bijdrage aan de zaterdag. Voor de laatste en beslissende bekerronde reizen we af naar het sportpark van Potetos 7 om daar te winnen en door te gaan in de beker.


Doelpuntenmakers:
Marten de Boer – 1