Goede competitie start SVO 1

Onderdendam 1 – SC Loppersum 3 ●

UITSLAG: 8-2 ●


Na een goede voorbereiding (winst tegen SV Bedum 7 en VV Usquert 1) en een iets mindere bekercampagne, waarbij er gelijkgespeeld werd tegen Potetos 5 maar werd verloren van VVK 4 en Oranje Nassau 6, mochten we vandaag eindelijk aan de competitie beginnen. Na het kampioenschap van vorig seizoen zullen de mannen van SVO1 uitkomen in de 5e klasse reserve.

Dit seizoen hopen we met een nieuwe speelwijze en iets meer intensiviteit zo veel mogelijk punten binnen te halen. Onder leiding van trainers Milan, Koos en Jans hebben we de afgelopen weken hard getraind om aan de nieuwe speelwijze te wennen en vandaag mochten SVO laten zien of dit was gelukt. We begonnen de ochtend met een lekker ontbijtje en een wedstrijdbespreking, zodat we deze wedstrijd goed voorbereid konden beginnen. De tegenstander: Loppersum 3.

Het ontbijt leek de spelers van Onderdendam goed te hebben gedaan, want toen scheidsrechter Groenveld om klokslag 12:30 de wedstrijd in gang zette schoot SVO werkelijk uit de startblokken. De bal ging op het middenveld met Rian, Ivar en Bas goed rond en ook de zijkanten met Niek en Allard werden goed benut. De mannen uit Loppersum leken niet goed te weten hoe ze de Onderdendammers moesten bespelen en kwamen er de eerste 20 minuten niet aan te pas. Marten had het vandaag op zijn heupen en zorgde met zijn snelheid voor veel gevaar voorin. Een aantal mooie aanvallen zorgden ervoor dat Onderdendam binnen 15 minuten een 4-0 voorsprong op het fictieve scorebord had gezet. Dit door 4 goals van Marten.

Vanaf de kant werd aangegeven dat SVO nu lekker kon gaan voetballen en de bal ‘rustig’ rond kon laten gaan. Dit werd iets te letterlijk genomen en de scherpte aan de kant van Onderdendammers leek langzaam wat te verdwijnen. Waar de verdediging van SVO in de eerste 20 minuten geen moeite had met de aanvallers van Loppersum, was dit de opvolgende minuten wel anders. Een onhandige pass van Rick voor het doel langs zorgde ervoor dat de spits van Loppersum de bal gemakkelijk kon oppakken en de 4-1 kon binnenschieten. Loppersum had weer iets meer geloof gekregen en kwam steeds vaker in de buurt van doelman Stefan. Nog voor rust wist Loppersum nog een aansluitingstreffer te maken. Een vlotte aanval waarbij Allard de aanvaller van Loppersum uit het oog verloor waardoor hij bij de 2e paal de bal makkelijk kon binnentikken. 4-2 was de ruststand.

Onder het genot van een kopje thee probeerde Milan nog de laatste puntjes op de i te zetten voordat hij zelf naar Bedum vertrok op een potje te voetballen. Met dezelfde 11 namen begon SVO aan de tweede helft.

Ook in de 2e helft begon Onderdendam erg scherp en binnen enkele minuten wist Marten de 5-2 binnen te schieten. Er was weer iets meer lucht en er kon daarom ook weer iets lekkerder gevoetbald worden. Loppersum kwam wel een aantal keren op de helft van Onderdendam en probeerde via een aantal corners en schoten van afstand nog een goal te maken, maar zonder succes. Onderdendam daarentegen wist nog wel een aantal keer te scoren. In de 60e minuut kwam Daan in het veld voor Stijn die bij een van zijn eerste balcontacten direct het net wist te vinden en hiermee de 6-2 op zijn naam zette. Even later mocht ook Bas nog een goaltje meepikken, die met een bekeken balletje de lange doelman van Loppersum in de verre hoek wist te verschalken. De 8-2 kwam op naam van Marten, die hiermee zijn 6e goal van de middag maakte. Na 90 minuten vond scheidsrechter Groenveld het mooi geweest, waarmee de stand op 8-2 bleef staan. Een overtuigende start van het seizoen!

Na de wedstrijd sloten er nog een aantal spelers bij het tweede aan, die mochten aantreden tegen het tweede elftal van VV Stedum. Met Kevin, Johan, Stijn en Marten vanuit het eerste had SVO2 lange tijd het betere spel, maar een goal van Job bleek niet genoeg voor de overwinning. Ook Stedum wist namelijk een keer te scoren, 1-1. Helaas geen 6 punten weekend, maar ook het 4 punten weekend werd gevierd met een lekker biertje en een patatje in het Dorpshuis! In het Dorpshuis bleek dat Zanger Klaus een optreden gaf in de kantine van KRC Kantens. Daar moesten we natuurlijk bij zijn. Helaas was de beste man al vertrokken toen we aankwamen.

De komende 2 speelrondes zullen SVO 1 en 2 uit spelen. Onderdendam 1 mag naar de Fivel 2, Onderdendam 2 mag afreizen naar Delfzijl voor een wedstrijd tegen NEC Delfzijl 4. Tot dan!

Doelpuntenmakers:
Marten de Boer – 6
Bas Bouwman – 1
Daan Jensma – 1