Glibberen met Bedum 7

SV Bedum 7 – SV Onderdendam 1 ●

UITSLAG 2-4 ●


Donderdag 25 november en de spelers van het eerste van Onderdendam kijken uit naar de volgende competitiewedstrijd; Wagenborger Boys thuis staat op het programma. Echter krijgen we aan het eind van de dag te horen dat deze wedstrijd niet door zal gaan. Je ziet iedereen denken, is het met het oog op de komende coronamaatregelen al winterstop? Met dank aan de mannen van SV Bedum 7 kan er toch nog een potje gevoetbald worden. Een gewaagde tegenstander want het 7e elftal van SV Bedum staat momenteel gedeeld 3e in de 6e klasse reserve (21). Vorig jaar hebben we ook een oefenwedstrijd gespeeld tegen dit elftal, toen werd het 4-3 voor Onderdendam 1.

Toen in de voorbereiding op het seizoen, midden in de zomer op een zon overgoten Sportpark Harry Visser. Ditmaal was een koud en regenachtig Sportpark Bedum het decor voor een lekker oefenpotje. Vlak voor tijd bleek het dat keeper Anton andere plannen had gemaakt na het afzeggen van Wagenborger Boys en dus niet kon keepen. Het tweede was dit weekend vrij, dus werd keeper Rudy uit zijn bed gebeld en gevraagd of hij bereid was om de ballen uit het doel te houden. Rudy kwam met de trein van 12:32 aan. Terwijl de wedstrijd om half 1 zou beginnen. Gelukkig vond de tegenstander het niet erg om een kwartiertje later te beginnen. Leider Koos had ook andere verplichtingen dus was trainer Jans bereid om de taken over te nemen voor dit vriendschappelijke potje.

Het waren de mannen uit Onderdendam die in de eerste minuten van de wedstrijd het initiatief naar zich toe trokken en er leek dan ook weinig aan de hand voor de oranjehemden. Totdat plotseling een middenvelder van Bedum teveel tijd kreeg en de bal van een meter of 18 achter de keeper wist te knallen. Waar dit in voorgaande jaren nog wel eens een nekslag zou kunnen zijn voor de mannen in het oranje, werd nu de rug gerecht en volle bak gestreden voor die gelijkmaker. Deze gelijkmaker viel al enkele minuten later. Marten werd in het strafschopgebied onrechtmatig naar de grond gewerkt door twee spelers van Bedum en kreeg een penalty mee. Zoals elke penalty, neemt Ivar plaats achter de bal, en werkt zoals ‘gewoonlijk’ de bal achter de keeper.

Na enkele kansen over en weer zijn het de mannen in oranje die de voorsprong pakken. Marten wordt aan de rechterkant van het veld weggestuurd, legt de bal terug en deze wordt door Rick binnen geschoten. Na dik 30 minuten spelen worden enkele wissels toegepast. Bas, Niek en Jelin komen in het veld voor Rick, Allard en Stijn. Door de regen was het veld er niet beter op geworden en Bas verloor de bal op het middenveld. Hij trok aan de noodrem en na het onderbreken van deze veel belovende aanval wordt Bas met een gele kaart van het veld gestuurd. Kort daarna is het Bedum die 1 op 1 komt met keeper Rudy. Rudy wordt omspeeld en de spits lijkt hem voor het inschieten te hebben. Maar daar is linksachter Jesper! Met een fantastische kopbal sliding werkt hij de bal van de lijn. Waar de scheidsrechter denkt aan hands, dus een rode kaart, dus een penalty bewijst de grote moddervlek op Jesper zijn hoofd dat hij de bal toch echt kopte. Waardoor de scheidsrechter dus ook geen penalty toekent. Kort daarna fluit de scheids voor de rust. SV Onderdendam zoekt met een 1-2 voorsprong de warme kleedkamer op.


Eenmaal weer op het veld was het Bedum dat fel begon. Het felle begin van de paarshemden leidde tot een aantal mogelijkheden, niet tot doelpunten. Kort na het openingsoffensief van Bedum was het Marten die de 1-3 tegen de touwen schoot voor Onderdendam, op dat moment enigszins tegen de verhoudingen in. Het lukte Bedum om het felle begin door te zetten na de tegentreffer, dit resulteerde in een doelpunt voor de mannen van Bedum 7. Helaas valt Bas daarna uit met een terugkerende enkel blessure. Na ongeveer 75 minuten spelen krijgt SV Onderdendam een corner aan de rechterkant van het veld. De corner wordt half weggewerkt maar valt per toeval voor de voeten van Marten, hij aarzelt niet en schiet de 2-4 binnen.

Na deze goal was de wedstrijd zogezegd wel gespeeld. Los van een door buitenspel afgekeurde goal van Bedum waren er weinig mogelijkheden meer aan beide kanten. Mede door het natte veld was het bij tijden een felle wedstrijd met overtredingen aan beide kanten, maar dat hoort erbij op dit niveau toch? Na 90 minuten door weer en wind vond ook de scheidsrechter het mooi geweest en blies op de fluit voor het einde van de wedstrijd. Net als vorig seizoen werd de wedstrijd tegen dit jonge team van Bedum gewonnen, ditmaal met 2-4.

Heren van Bedum 7, bedankt voor dit lekkere potje voetbal en het heerlijke biertje na afloop. Volgende keer weer bij ons? Door de nieuwe maatregelen zijn de komende wedstrijden nog onzeker. Wij hopen snel weer op het veld te staan, wanneer mogelijk met publiek…. Tot snel!

Doelpuntenmakers:
Ivar Koerts 1x
Rick Spriensma 1x
Marten de Boer 2x