Coronastop met SVO 1


SVO1, waar basisschool vrienden elkaar weer treffen en waar jongens uit Bedum en omstreken het plezier terug willen vinden in voetbal . Het kan allemaal in Onderdendam. De club beschikt nog niet zo lang over 2 teams, maar sinds 2017 worden er regelmatig 2 wedstrijden op zaterdag gevoetbald. En dat is heerlijk, vooral nadat je jezelf 90 minuten lang in het zweet hebt gewerkt. Snel douchen om vervolgens via de kantine, met een biertje aangereikt door onze Natascha, 90 minuten naar het ploeteren van je clubgenoten te kijken. Heerlijk!

Dit seizoen leek een historisch seizoen te gaan worden voor SVO 1. Voor het eerst in lange tijd werd de volgende ronde van de beker gehaald en daarnaast waren we na 4 gespeelde wedstrijden terug te vinden op een keurige 3e plek, vlak achter de concurrentie. We kregen steeds meer vertrouwen en droomden stiekem al over het kampioenschap. Maar helaas bleef het ook bij dromen, want door de afgekondigde coronamaatregelen werden de voetbalcompetities stilgelegd en recent is besloten om de competities definitief niet te hervatten.


En dat was een zware domper voor zowel de club als voor de spelers. Een van de leukste en sociaalste momenten van de week valt in één keer weg. En dit zouden we zo omschrijven omdat het voor ons meer was dan alleen 2x in de week trainen en een wedstrijd spelen op zaterdag. Trainingen waarbij er tot in de late uurtjes werd nagezeten en er werd gepraat en gediscussieerd over voetbal, school, werk en alle dingen die we de afgelopen tijd hadden meegemaakt, en waarbij de uitspraak: “1 biertje nog” eigenlijk betekende: “We gaan er nog even tegen aan!”

En dan de zaterdag, misschien wel de mooiste dag van de week, waar dat clubgevoel echt komt bovendrijven. Bij iedere thuiswedstrijd van het eerste staan er rond een uur of 11 al een paar jongens in de kantine. Wij als eerste elftal zorgen iedere zaterdagochtend dat het sportpark er piekfijn bijligt. Dit betekent dat de lijnen worden gekalkt, de kantine en kleedkamers worden schoongemaakt en natuurlijk dat de koelkast goed gevuld is. Zo’n zaterdag waar je in de rust van de wedstrijd alvast een BOB aanwijst, zodat je dan uiteindelijk s’ avonds de dag eindigt in de stad of bij één of ander feestje waar we het jaren later nog over zullen hebben. Uiteraard kan dit niet op een lege maag, dus een patatje bij het dorpshuis mag ook zeker niet ontbreken!


Maar helaas kunnen we al een hele tijd niet meer genieten van ons geliefde spelletje en alle dingen daaromheen. Wat verlangen we weer naar met zijn allen tegen een bal trappen en de gezelligheid die daar bij komt kijken. Want dat is wat ons als team en club kenmerkt. Voetbal is leuk, maar eigenlijk alleen maar een soort excuus om op zaterdag de hele dag met je vrienden te mogen zijn.

Er komen betere tijden aan, dus wij van SVO 1 hopen dat we met elkaar zo snel mogelijk weer samen kunnen genieten van onze favoriete sport. We willen dan ook tegen u als lezer zeggen: Hou vol en hopelijk kunnen we u snel weer verwelkomen op Sportpark Harry Visser

Lijkt het jou nou ook leuk om deel uit te maken van deze fantastische club? We zoeken nog leden, dus meld je aan! Twijfel je nog? Kom gerust een keertje vrijblijvend meetrainen, je bent altijd welkom.