Clubweekend groot succes


Zo, we zijn weer een beetje bij gekomen van een weekend op het mooie Ameland. Met veel bier, fietsen, duitsers, frikandellen, sjaaltjes, stripsessie’s, voetballen en verhalen kunnen we spreken van een geslaagd weekend.

Om het af te maken speelden we nog een oefenwedstrijd tegen de heren van Geel Wit uit Ameland. We speelden een draak van een wedstrijd waarin Jhonny een penal pakte, Kevin de 12e man in het veld was en Stijn als muurligger fungeerde. We kwamen niet tot scoren maar de tegenstander wel. 5x zelfs.

Hieronder een wedstrijd verslag van onze vrienden uit Ameland!


“SV Onderdendam telt twee seniorenteams, die uitkomen in de reserve vijfde en zesde klasse. De mannen reisden af naar Ameland voor een gezellig weekeinde, dat werd afgesloten met een potje voetbal. Ze zouden het opnemen tegen Geel Wit 3, maar door competitieverplichtingen van het derde trad Geel Wit aan met een combiteam, dat overwegend uit spelers van het tweede bestond. Gelet op het klasseverschil lag een grote uitslag in het verschiet, maar daar kwam het niet echt van. Geel Wit paste zich aan aan het spel van Onderdendam. Voor het publiek een vermakelijke pot, maar trainer Jan Stuiver werd er niet veel wijzer van.

De wedstrijd ging over drie delen van dertig minuten, al duurde de derde periode zo’n tien minuten korter, en daar waren met name de bezoekers niet geheel ontevreden over, want langzaam vloeiden de krachten uit de lichamen, die de avond ervoor danig op de proef waren gesteld. De eerste periode werd afgesloten met een magere voorsprong voor Geel Wit door een doelpunt van Jordi Metz. Eerder zag Tim Ytsma een strafschop gestopt. In het tweede deel was Jordi Metz andermaal de schutter. Net voordat scheidsrechter Willem Claus voor het einde van de tweede ‘helft’ floot had Tim Ytsma de stand op 3-0 bepaald. In het slotdeel scoorden Robin Metz en Tim Ytsma, zodat de eindstand 5-0 werd.

De mannen van Onderdendam konden weer aan het bier, maar niet voor lang want doordat de laatste boot was uitgevallen moesten zij al om vijf uur afvaren.”


Respect voor Ameland. USHH.