Bedum 7 overruled SVO 1

SV Onderdendam 1 – SV Bedum 7 ●

UITSLAG: 3-6 ●


SVO heeft dit weekend helaas de derby tegen SV Bedum 7 verloren. De wedstrijd SVO 1 – SV Bedum 7 was nog niet eerder gewonnen door de Bedummer’s. Zij waren dus extra gebrand om een resultaat te halen.

Toch was het in de beginfase SVO die weer de dienst uit leek te gaan maken. Want na een goede beginfase gaf de keeper van Bedum een cadeautje aan de SVO’ers. Michael Snoek pakte deze uit en zette dus de 1-0 op het figuurlijke scorebord.

Daarna kantelde wedstrijd compleet naar de Bedummer’s toe. Onderdendam kwam overal te laat en kwam niet meer aan voetballen toe. Aanvoerder Kevin trok aan de noodrem door de spits van Bedum 7 in de eigen zestien meter een beenveeg te geven. Penalty. De spits van de Bedummer’s ging zelf achter de bal staan en schoot de 1-1 in.

Niet veel later was het de doelman van SVO die moeite had met het wegwerken van een lage voorzet vanaf de rechterkant van het veld. Kevin stond op de verkeerde plek en was degene die bal als laatst aanraakte, kon de bal niet meer wegwerken en scoorde dus een eigen goal. 1-2.

SVO had maakte zich nog geen grote zorgen, de wedstrijd duurde immers nog 70 minuten. Toch leek het wel duidelijk dat SV Bedum 7 sterker voor de dag was gekomen dan de voorgaande jaren. Want ook na de 1-2 bleef SV Bedum scoren. Het stond dan ook al snel 1-4 voor de Bedummer’s.

SVO leek wakker geschud en deed wat terug uit een standaard situatie. 2-4. Maar vanuit de aftrap maakte de Bedummer’s de 2-5. Toch gaven de SVO’ers nog niet op en scoorde zij voor de thee nog de 3-5.


Tijdens de thee werd besproken hoe dit nog weer recht gezet kon gaan worden. Ondanks een sterke 2e helft kon SVO niet echt gevaarlijk meer worden. Zelfs met behulp van een penalty mee en een rode kaart voor SV Bedum lukte het de Onderdendammers niet meer om te scoren.

In de laatste fase van de wedstrijd scoorde de spits van Bedum 7 voor de 4e keer deze middag. Dat was de genade klap voor de SVO’ers.

Credits naar de mannen van SV Bedum 7. Ze hadden een goed plan bedacht om het ons moeilijk te gaan maken. En dat is ze gelukt. Met een hoop arbeid en een flinke dosis teamspirit zijn we afgetroefd door onze buren.

Eerst maar een weekje vakantie, en dan de volgende wedstrijd weer voor de 3 punten gaan. En natuurlijk naar 11 maart, voor ere herstel tegen Bedum!


Doelpuntenmakers:
Michael Snoek 1x
Marten de Boer 1x
Niek Wiersum 1x