6 punten wedstrijd voor SVO 1

SC Loppersum 3 – SV Onderdendam 1 ●

Uitslag: 1-4 ●


De mannen van Koos Koerts hebben dit weekend 3 punten gepakt. De tegenstander van dienst was het 3e elftal van SC Loppersum. Ondanks dat we deze ploeg in de thuiswedstrijd al met 8-2 hadden verslagen waren de mannen uit Onderdendam scherp. SVO 1 staat 1 na laatste en dat is niet waar ze thuis hoort. Daarom was het van belang om gewoon 3 punten te pakken vandaag.

Marten de Boer, dit seizoen al goed voor 14 van de 26 goals, is nog steeds geblesseerd aan de knie. Hierdoor was het van belang dat andere spelers goals gingen maken. Nadat keeper Jens Marrink last minute aan kwam zetten vanuit het 2e kon de wedstrijd beginnen. Loppersum schoot uit de startblokken en kwam tot de eerste kans van de wedstrijd. Aanvoerder Kevin Koerts leek nog wat te slapen en gaf de linksbuiten van SC Loppersum alle tijd om wat leuks te doen. Gelukkig voor de Oranje-Groenen kwam er geen gevaar uit.

Daarna herpakte SVO zich en kwam Loppersum er de hele eerste helft eigenlijk niet meer aan te pas. Met Bas Bouwman op de 6 positie voetbalde de SVO’ers erg gemakkelijk en kwamen de kansen aanwaaien. De 0-1 kon niet lang uit blijven en in de 25e minuut ging de brilstand van het scoreboard. Rian Bakker kreeg de bal voor de voeten en nadat hij de vorige kans over de ballenvanger had geschoten plaatste hij de bal deze keer in de kruising. De keeper kon de bal zacht toucheren maar een doelpunt niet verhelpen. 0-1.

De 0-2 kwam kort daarna door een corner getrapt door Michael Snoek. Bij de 2e paal was het Ivar Koerts die goed stond op te letten en hoefde de bal alleen maar in te pissen. 0-2. Na de 2 goals nam SVO wat gas terug. Ook met de gedachte in het achterhoofd dat de mannen op de bank (Stijn Helmholt, Stefan Oskam en Rick Spriensma) al 90 minuten hadden gemaakt. Er werd wat laks om gegaan met de kansen en zo bleef het lang 0-2. Vlak voor het einde van de eerste helft maakte Rian een overtreding op 35 meter van de goal. Vrijetrap! Hier wist de aanvoerder van SC Loppersum 3 wel raad mee. De bal werd nog eens goed neer gelegd en met een fraaie trap vloog de bal via de onderkant van de lat de goal in. 1-2.

In de rust werd benoemd dat het gas er weer op moest om hier met 3 punten van het veld te gaan. Loppersum 3 had dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen en roken bloed. Toen in de 2e helft begon was Loppersum veel feller. Bas was vast gezet en SVO wist even geen raad met de bal. Na een fase van 1 minuten waar Loppersum de overhand had, was het ingewisselde Stefan die de bevrijdende 1-3 op de schoen nam. Stijn hield goed het overzicht en bracht Stefan in een kansrijke positie. Die faalde niet en schoot de bal in de goal. 1-3.

SC Loppersum was KO geslagen en het was dan ook Allard Breunis die nog een doelpuntje mee wist te pikken. Wederom een corner die van de voet van Michael kwam, nu een korte variant. Waar Loppersum zich richtte op het dekken van de kopsterke spelers verloren ze Allard uit het oog. Deze stond bijzonder vrij en kon met een simpel schot de 1-4 op het scoreboard zetten.

Na de wedstrijd dronken we een biertje met de mannen uit Loppersum. De heren hebben nog steeds geen enkel punt gepakt. In de winterstop heeft Loppersum een verzoek gedaan aan de KNVB om zich te laten overplaatsen naar de 6e klasse. Die is afgewezen. We herkennen hun situatie, als jong vriendenteam is het niet gemakkelijk om je te manifesteren in het “grote mannen voetbal”. Je moet vaak eerst door flinke dalen, maar die maken de pieken zo mooi. Succes mannen!


Doelpuntenmakers:
Rian Bakker – 1
Ivar Koerts – 1
Stefan Oskam – 1
Allard Breunis – 1