SVO 1 wint in het natte stedum

Stedum 2 – SV Onderdendam 1 ●

Uitslag : 1-5 ●


Het was zaterdag morgen, iedereen had erg veel zin om een lekker potje te voetballen. Mooi optijd kwamen we aan in Stedum, waar we het altijd lastig hebben maar waar de afgelopen seizoenen vaak hebben gewonnen en dat zou vandaag niet anders worden. De opstelling werd bekend gemaakt door Koos, “precies hetzelfde als vorige week”.


De wedstrijd begon stroef in de regen en het veld was moeilijk bespeelbaar. De mandekking stond nog ongewennig en de thuis spelende ploeg had een aantal kansen maar het ontbrak aan de afronding. Aan de andere kant ging de bal er wel in, Michael opende de score. SVO ging door en ging beter voetballen en kwam voor de rust nog op 0-3 door doelpunten van Marten en nogmaals Michael.


In de tweede helft zette de thuisploeg hoog druk om zo nog iets af te dwingen, echter ging dit in de eerste minuut al fout en Michael scoorde. Door de hoge druk kwam SVO voetballend er niet goed onderuit maar met lange ballen in de ruimte achter de verdediging werden wel veel kansen gecreëerd en Marten scoorde een van die kans door goed hard en laag in te schieten. Lang zag het erna uit dat het 0-5 zou blijven en dat we voor het eerst de 0 zouden halen. Helaas ging dit mis door een tegengoal in de allerlaatste minuut, daardoor werd de eindstand op 1-5 gezet.

Een goede afspiegeling van de wedstrijd en een dik verdiende overwinning. Volgende week naar Winsum, het opennemen tegen het 6e! 3 punten ophalen en de achtervolging inzetten op vv Warffum.

Doelpuntenmakers:
Marten de Boer – 2
Michael Snoek – 3