1 Punt voor SVO 1

DVC Appingedam 5 – SV Onderdendam 1 ●

Uitslag: 2-2 ●

Afgelopen weekend heeft het vlaggenschip van SV Onderdendam gelijk gespeeld tegen het 5e elftal van DVC Appingedam. Na 90 minuten voetballen was de stand nog steeds in balans.

Omdat beide leiders van SVO 1 verhinderd waren afgelopen zaterdag was het interim trainer Yordi Huisman die het coachen opzich nam. Met een strijdplan van “schoppen en scoren” moesten hier vandaag de 3 punten opgehaald worden.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van een lid van DVC Appingedam. Waar er normaal behoorlijk wat lawaai van een voetbalveld af komt was het nu 1 minuut doodstil op het Sportpark in Appingedam. Blijft toch indrukwekkend.

Toen de bal eenmaal ging rollen op het kunstgras was het SVO die de dienst uitmaakte. SVO creërde de meeste kansen en na een kwartiertje voetballen was het Marten de Boer die een van de kansen verzilverde. Een goeie diepte bal van Daan Jensma was niet te onderscheppen voor de laatste linie van DVC. Marten blijft koel en ramt de 0-1 tegen de touwen!

DVC zocht na de achterstand meer de aanval. Ze hadden niet veel kansen nodig om tot scoren te komen. De voorzet kwam van net buiten de 16 op het hoofd van de aanvaller. Stijn Helmholt kon er niet meer bij waardoor door met een knappe kopgoal de stand gelijk kwam. 1-1. Ook de 1-2 kwam daar kort achter aan. De spits van DVC haalde verwoestend uit en schoot de bal tegen de binnnekant van de paal aan. Stefan Oskam was kansloos.

SVO pakte daarna vrij snel weer de touwtjes terug in handen. Met een goede actie van Michael zette hij de centrale verdediger van DVC op het verkeerde been en schoof de bal in de korte hoek. 1-2! Tijdens de rust werd het 1 en ander omgezet door Yordi om zo tenminste 1 punt veilig te stellen en werd Marten gewisseld voor Johan. Die na lange tijd afwezigheid zich weer eens liet zien in het Oranje-Groen.

In de 2e helft waren er voor beide partijen grote kansen. Maar geen goals. Dat klinkt saai maar dat was het zeker niet. Het alluminium van de goal van de SVO’ers werd 2 maal geraakt en bij DVC kreeg de keeper het ineens op de heupen. Het publiek heeft een mooi potje voetbal gezien waarbij er voor beide teams wellicht meer in had gezeten, maar ook minder! Gelijkspel leek ons dus wel een goede afspiegeling van de wedstrijd.

Toch voelde dat ene puntje als een overwinning voor de SVO’ers. En aangezien Rian Bakker jarig was leek het ons een prima idee om naar Café de Doos 2.0 te gaan….

Tot de volgende!


Doelpuntenmakers:
Marten de Boer – 1
Michael Snoek – 1