SVO Dames zijn los!


Afgelopen vrijdag werden de eerste wedstrijden afgewerkt in het verre Woldendorp. Na 3 kwartier in de auto werden we vriendelijk onthaald op een kletsnat Sportpark. Er werden wat grapjes gemaakt over het feit dat we bijna bij de oosterburen waren. De dames gingen zich omkleden en de trainers zochten nog even de “warmte” op in de kantine. Na een goede warming-up waren we klaar voor de eerste wedstrijd tegen de thuisploeg VV WEO Vrouwen 1. Het veld leek meer op een zwembad dan op een veld maar dat mocht de pret niet drukken. In de eerste minuut viel Willianne al geblesseerd uit, wat een pech.

Toch waren het de SVO’ers die de sterkere ploeg en kwamen op een 1-0 voorsprong, het was Isa die de goal maakte. Grootte vreugde bij de grote groep meegereisde supporters. Kort daarna vielen ook de 2-0 en de 3-0. Die werden gemaakt door Lynn en Marijn. Caroline maakte nog een mooie tackle op de bal, maar daar was de arbiter van dienst het niet mee eens en gaf een vrijebal. Maar die werd tegen gehouden door Anouk, prima redding!

Zo sleepte we een 3-0 overwinning binnen. De regels waren soms nog wat onduidelijk. Waar op het ene veld wel mocht worden ingedribbeld, was dat op het andere veld niet toegestaan. De velden werden slechter en de tegenstanders beter. Waar de organisatie dacht aan aflasten wouden de Onderdendammers kosten wat kost doorspelen.


We speelden de 2e pot tegen VV Farmsum. We werden tot 2 keer toe gered door een plas water. De bal viel stil en kon worden weggewerkt. Toch was het in de laatste minuut de spits van Farmsum die de enige goal wist te maken. 1-0 verloren. De 3e wedstrijd werd op een ander veld gespeeld. Deze lag er een stuk beter bij dan het veld waar we de eerste 2 wedstrijden op speelden. We maakten ons klaar voor de wedstrijd tegen Wagenborger Boys, lang goed meegedaan maar uiteindelijk trokken de dames uit Wagenborger aan het langste eind. 1-0 verloren. De laatste wedstrijd was tegen de dames van v.v. Z.E.C.. Lang probeerde we zoveel mogelijk te verdedigen om zelf misschien een keer in de omschakeling te scoren. Maar de dames waren moe, koud en het veld was erg zwaar. ZEC scoorde in de laatste fase 2 keer. 2-0 verloren.

Van te voren was de doelstelling om 1 wedstrijd te winnen en dat is gelukt! Achteraf spreken we van een succes want er zit nog veel rek in de ploeg. Als je bedenkt dat de helft van de dames voor dit avontuur nog nooit voetbalschoenen had aangehad, kunnen we trots zijn!

Op naar 21 april! Dan is de toernooiavond in Zandeweer. Een stukje dichterbij.


Uitslagen:

SVO – WEO 3-0
SVO – Farmsum 0-1
SVO – Wagenborger Boys 0-1
SVO – ZEC 0-2


Doelpuntenmakers:

Isa Pol – 1
Marijn Nanninga – 1
Lynn de Jonge – 1