Sinds 15 juni 1945

Wedstrijden zaterdag 22 februari

SV Onderdendam 1 – Noordpool 2 / SV Onderdendam 2 – Ezinge 2

Weergoden, enthousiastelingen en afvalprogramma bezorgen Onderdendam een 6 punten weekend.

Geschreven door Duurt Stoppels

Na weken van regen, stormige omstandigheden was er weinig te doen op het Harry Visser sportpark in Onderdendam. Trainen was niet mogelijk en met de regenval van de laatste weken was voetballen op natuurgras niet mogelijk!

Behalve in Onderdendam. Nadat de koppen bij elkaar werden besloten moest er een einde komen aan de afgelastingen. Simon zijn afvalprogramma verliep zo niet als gepland. Onze voorzitter is een liefhebber en wil graag zijn spieren trainen op de zaterdag. Onze secretaris was duidelijk. Heerlijk! Modder, gras, natte shirts, vieze schoenen en modder aan de paal! Zo moet het iedere week zijn in deze klasse!

Hierdoor moesten de jongens van het eerste elkaar helpen en ondersteunen om de voorbereidingen voor een top zaterdag in te lijnen. Want beste lezers, de mannen van het eerste maken het sportpark gereed. Klasse mannen! Het zag er weer goed uit!

Dan ben je welkom bij zo’n eerste elftal. Ontmoet je een nieuwe keeper. Scherpen heeft wel wat van hem weg! Zo’n lange gozer die de ballen ook in zijn handen mag pakken! Mooi dat je dat wilde doen man! Als gast kijk je dan anders in zo’n kleedkamer. Na een zeer goede warming-up van de mannen volgde een plan van de trainer/coach. Allereerst kwamen de mededelingen. De bijzonderheden werden genoemd en daarna kwam het wedstrijdplan! Doelstelling man meer maken op het middenveld door compact te spelen. Dit lukte vrij aardig. Wat wil je ook na zo’n goede warming-up Stijn Helmholt!

Tijdens de wedstrijd regende het pijpenstelen. Het veld werd zwaar, nat en bijna onbespeelbaar. Toch wist Geert, Stijn te vinden en stond de verdiende voorsprong op het bord. 1-0. De tweede goal van de dag is niet te beschrijven. Het kleine mannetje met de blonde haren ramde de bal van grote afstand in de goal. Zo stonden de bezoekers uit Uithuizen met 2-0 achter! Groot compliment voor het collectief van SVO dat niets weggaf in de eerste helft!

De rust was kalm. Men besefde dat de wind zeker niet in ons nadeel was en dat deze pot nog niet op slot zat. Na rust komt Noordpool dan ook snel op het score bord. Na een lange bal ligt de 2-1 in het net. Het zal toch niet… Zou u denken. Nou dit is waarom het eerste gewonnen heeft. Dit besef hadden wij niet. Iedereen bleef zijn taken uitvoeren, bleef positief en het belangrijkste er werd gevoetbald. De 3de goal is tekent voor het collectief. Van achteruit naar voren en dan is daar de Man of the Match die het laatste zetje geeft. Stijn Helmholt… Lekker man! 3-1!!

Daarna volgde een fase dat de Onderdendammers kansen creërden maar niet verzilverden. De ploeg had er minstens twee bij moeten maken. Echter stond er een uitstekende sluitpost onder de lat bij de bezoekers. Dan heb je die voetbalwet…. Als je hem zelf niet maakt dan krijg je hem om de oren. 3-2 was zuur. De slotfase was spannend. Toch wist de achterhoede samen met de sluitpost de gelijkmaker te voorkomen. Het harde werken van de mannen achterin werd beloond met de drie punten! Heren nogmaals gefeliciteerd! Ik heb genoten van het veldspel en de beleving!

Tja. Beste lezers dan komt Ezinge aanwandelen… En het veld was na 90 minuten niet beter geworden.. Dan moet het tweede nog beginnen.

In de kleedkamer troffen we 12 spelers aan. Een was nog onderweg. U merkt het verschil wellicht met het eerste elftal. Hier is dan ook geen trainer. In dit team zitten verantwoordelijke mannen. Die doen dat zelf allemaal! Echter komt er ook onzekerheid om de hoek kijken, noemen ze ook een. Verantwoordelijkheisgevoel… Is het verstandig om wel te spelen. Dat vonden ze bij Ezinge gelukkig ook. Verstandige mannen!

Nadat Onderdendam op een snelle voorsprong kwam door de altijd scorende spits. Johan Groenveld. Hobbelde het spel mooi heen en weer. Het tempo ging om laag en de harde duels bleven achterwegen waardoor het een leuke pot bleef onder deze onverantwoorde situatie! De uitploeg maakte nog wel een fraaie 1-1. Echter vond onze Voorzitter met vlag dat het buitenspel betrof. De scheidsrechter was duidelijk doelpunt Ezinge!

In de rust bespraken we de situatie. Wind mee, achterin de boel gesloten houden en dan hoef je er maar eentje te maken.

Na rust viel voor mij de man of the Match geblesseerd uit. Door een rare beweging. Kreeg hij last van zijn buikspieren. Gelukkig heb je het verschil gemaakt voorzitter door er weer te zijn! Top man! Beterschap met je bierspieren! Komt er dan ook nog een winnende goal mocht u denken. Ja, die viel. Door een uitstekende corner van onze nummer 10. Maakte Klaas de 2-1. Dat is hem ook gegund. De beste man staat zijn mannetje achterin en is op de woensdagen en zaterdagen een uitstekende vent om erbij te hebben! Mooie beloning voor jezelf Klaas!

Achterin gebeurde niets bijzonders. Smeding groeit uit tot vaste rots in de branding en de achterhoede met een top fitte Haan, een aanwezige Dennis van Duinen en de gretigheid van Damstra bleef de teller voor de bezoekers op 1 staan. Heerlijk mannen. Weinig weggegeven! Als de scheidsrechter in FC Burgum outfit dan voor het laatst fluit blijft er een veld achter waarop de lijnen onzichtbaar zijn geworden… De zwart/witte verlaten met gebogen hoofd het zware veld en de Oranje/zwarten met geheven handen. 6 punten in Onderdendam.

Daar hoort traditioneel vieren bij. Hangen in de prachtige vernieuwde kantine. Met vrolijke muziek door DJ Job uitgezocht! Lekker sfeertje!

Maar ook opruimen… En ik hoop dat ze het ook leest! Onze voorzitter, de man die alles regelt, maakt wederom de kleedkamer schoon. Zonder te mopperen, zonder te zeuren. Ingrid doet hij dit ook thuis?

Nadat Jaco alles schoon had konden we tafelen in het dorpshuis! Aan een lange tafel worden alle zaken nogmaals besproken. Feestjes worden gepland… Over vriendschap gesproken en gelachen. Het is een behoorlijk niveau… Of zoals onze keeper zegt “nivhoi”! Geeft niet man! We zijn blij dat je met ons mee durft!

Rond een uurtje of half 8 vliegt iedereen zijn kant op. Vele kiezen de route naar FC Groningen! Mooi potje thuis in een vol stadion tegen VVV! Anderen vieren hun doelpunten in de stad. Sommigen gaan met hun vrouw uit eten, andere vieren carnaval! Uiteindelijk liggen we allemaal languit op de bank terug kijkend op een mooie weekend! Lekker man! 6 punten weekenden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.