SVO 2 tegen oude bekenden

VV Warffum 3 – SV Onderdendam 2 ●

Uitslag : 4-1 ●


Thuisspelen in geen uitwedstrijd het is bijna onmogelijk zou u als Onderdendammer denken. Echter is het feitelijk juist geworden. Twee oud Onderdendammers speelden vandaag in hun achtertuin tegen hun buren. Naast Warffummers bij de Onderdendammers hebben we ook twee oud Onderdendammers bij de tegenstander van vandaag. Ze zijn aan het afbouwen en hebben hun ogen laten vallen op een nieuwe team. Ook vorig jaar speelden ze hier af en toe hun laatste minuten. Sietse Veening ging er met een publiekswissel af na 45 minuten. Helaas voor hem ontbrak het publiek. Klaas-Jan? Wie? Deed die ook mee… Sorry die heb ik dan als colomnist vollige gemist. Zittend in de kleedkamer zit Onderdendam hard op te denken hoe ze het Warffum moeilijk gaan maken vandaag. Aangezien Meron geen ID(ee) had, kwam het balletje bij Leon te liggen. Onder de aanvoerderschap van Dhr. Van Duinen trokken de in oranje gestoken vrienden de strijd aan met de buren van Job Veldkamp en Dennis van Duinen.

Het begin was overduidelijk voor de geel/zwarten. Al snel liepen ze uit naar een grote voorsprong. Dat kunnen we moeilijk onterecht noemen aangezien het binnen een half uur 4-0 stond! De vrienden in het Oranje kregen daarna grip op de geel/zwarte machine. Door hard te werken en er voor elkaar te staan knokte ze zich mentaal terug in de wedstrijd. Met een 4-0 ruststand was het niet bepaald gezellig. Men baalde van het begin en snakte naar revanche. Een ding was duidelijk we staan hier als groep en moeten als groep vechten voor de eer. In de tweede helft stond er een ander Onderdendam. Een waar we trots op kunnen zijn. Als ploeg en als groep waren we ervoor elkaar. Dat leidde tot een mooie 4-1. Verder kwam Onderdendam 2 niet.. helaas… . Ondanks een aantal mogelijkheden op een 2de goal. Na afloop was er lichte tevredenheid over de tweede helft. Men baalde nog na van het begin. Dat mag ons niet weer gebeuren! Laten we dat dan afspeken. “Beoordeel elkaar op wat die kan!” Was een wijze opmerking van onze goalie!

Tot slot richten wij ons tot de KNVB. Dit soort wedstrijden horen in een andere ambiance thuis. Die speel je in een stadion, met volle tribunes en juichende mensen. Dan wordt dit spelletje interessant. Nu stonden er onderweg mensen ons uit te zwaaien. Huilend omdat ze niet aanwezig konden zijn bij dit spektakelstuk. We willen onze trouwe fans bedanken voor hun steun. Hopelijk mogen we jullie over drie weken weer ontvangen! Onze tribune snakt naar jullie! Gelukkig krijgen we nog een revanche op eigen terrein! Laten we hopen dat we dan wel publiek kunnen verwelkomen… Mannen, vrouwen, supporters, Onderdendammers en Vrienden! Blijf gezond! Tot volgende week!

Doelpuntenmakers:
Leon Engelange – 1