SVO begint 2024 goed

De Monnik 1 – SV Onderdendam 1 ●

Uitslag: 2-3 ●

Zaterdag 27 Januari, 07:37. Allard stuurt een berichtje in de groepsapp: “Gelukkig hoeven we maar 1x per jaar naar Schiermonnikoog…. Wat is dit vroeg zeg!”. En dat was iedereen wel met hem eens, toch hadden we er zin in. Want na praktisch 2 voetbal loze maanden mochten we weer eens een potje gaan voetballen. En niet zomaar een…. VV De Monnik 1 uit!

Zo vroeg op de zaterdag morgen uit de veren voor een potje voetbal deed sommige jongens denken aan “vroeger”, dat je als klein jochie met je ouders voor dag en dauw naar de plaatselijke voetbalclub reed om daar met je vrienden een potje te gaan voetballen. Stiekem dromen van een profcarrière. Dat is niet helemaal gelukt. Maar ach, dit is ook mooi.

Om half 9 vertrokken de SVO’ers vanuit Onderdendam naar Lauwersoog voor de overtocht naar schier. Met een 13-koppige selectie, staff en supporters kwamen we om 10 uur aan op het eiland. Vanaf de haven gingen we met de bus richting lunchroom “De Koffiekajuit”. Hier stond een heerlijk ontbijtje voor ons klaar. Daarna hadden we 2 uur vrije tijd. Job leidde wat jongens van het eerste richting de zee terwijl andere heren al vroeg in een slijterij belanden.

Om 1 uur was iedereen keurig op tijd in de kleedkamer om zich klaar te maken voor een mooi potje voetbal op het noordelijkste voetbalveld van Nederland tegen VV De Monnik 1. Nadat de pupil van de week van de thuisploeg keeper Jens had gepasseerd kon de wedstrijd echt gaan beginnen. Met een hoop energie en veel druk op de thuisploeg probeerden de Onderdendammers de overhand te krijgen op het veld. Ondanks dat het soms nog wat zoeken was naar de juiste volgorde van doorstappen lukte dat vrij aardig en hadden de Schiermonnikogers het knap lastig.

Al na 4 minuten zorgde Ivar ervoor dat de brilstand van het scorebord ging. Na een knappe actie draaide hij zichzelf vrij en haalde uit. 0-1! Daarna stapelden zich de kansen achterelkaar op voor de SVO’ers. Ivar raakte de paal en even later leek Marten een afgevallen corner binnen te kunnen lopen. Maar hij miste de bal net, waardoor de bal voorlangs ging.

Er leek geen vuiltje aan lucht voor SVO. Ook niet nadat SVO voor 10 minuten met 10 man verder moest na een gele prent voor Stijn. Want toen het scorebord de 29e minuut aangaf kreeg Marten nog een keer de kans tot scoren, de bal viel lekker voor Marten zijn voeten en de keeper had geen antwoordt meer op Marten zijn gedrukte knal. 0-2.

Vlak voor rust gingen de eilanders met iets lef voetballen waardoor ze meer balbezit kregen en ook verder op de helft van de Oranje-Groenen kwamen. Toch bleven echte kansen uit. Nadat aanvoerder Kevin zijn man op een merkwaardige manier te val had weten te brengen floot de scheidsrechter voor een vrije trap op een mooie plek.

De bal werd fijntjes geplaatst maar leek gered te worden door keeper Jens, die de bal op de lat tikte. Maar weer waren de SVO’ers niet scherp op een 2e bal en kon er weer gescoord worden vanuit een standaard situatie. Maar daar was het overgrote deel in Stadion de Monnik blij mee. Vlak daarna klonk het rustsignaal.

In de 2e helft van de wedstrijd was het wederom SVO die de dienst uitmaakte. De Monnik kwam niet meer aan voetballen toe en besloot om enkel nog de lange bal te spelen. Onderdendam bleef goed verzorgd voetbal spelen en creëerde ontzettend veel kansen. Toch bleef het erg lang 1-2. Er kroop toch al wat onrust in de ploeg omdat er maar niet gescoord werd, toen Daan door de keeper van De Monnik naar de grond werd gewerkt en de scheidsrechter niks wou weten van een penalty kregen de SVO’ers al een naar voor gevoel. Gelukkig was het wederom Marten die een doelpunt wist te scoren. Hij bleef goed rustig en kapotte zijn directe tegenstander uit. Hij schoot de bal in de korte hoek en zo kwam eindelijk maar toch het verlossende doelpunt. 1-3.

Het was een kwestie van uitvoetballen voor de Onderdendammers. Toch werd het nog behoorlijk spannend omdat Kevin de bal op zijn hand kreeg in het strafschopgebied. De aanvoerder van de Monnik deed wat hij moest doen en zo werd Jens voor de 3e keer vandaag gepasseerd. 2-3. Gelukkig bleef deze score staan tot de 90e minuut en floot de scheidsrechter voor de laatste keer vandaag op zijn fluit.

In de kleedkamer barste een klein feestje los want als je nog de hele dag met elkaar op pad moet is het wel lekker om 3 punten in de kledingtas te hebben. We maakten er met zijn allen nog een mooi feestje van op Schiermonnikoog en vertrokken met de laatste boot weer richting het vaste land.

Een goede start aan de 2e helft van het seizoen, die aanzienlijk langer is dan de eerste helft vanwege de vele afgelastingen. Met deze 3 punten komt SVO goed in de bovenkant van het linker rijtje te staan en zijn er met nog 13 te spelen wedstrijden genoeg kansen op een mooie eindklassering. Zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma. Niekerk 3 thuis! De nummer 6 van de competitie. Tot dan!

Foto’s zijn gemaakt door Jeroen, klik hier voor de rest van de foto’s.

Doelpuntenmakers:
Ivar Koerts – 1