SVO 1 met lege handen

Corenos 2 – SV Onderdendam 1 ●

Uitslag: 2-1 ●


Een verhitte wedstrijd in het koude Roodeschool. SVO vergeet passie en wilskracht te belonen.

De laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2022. Op een koude zaterdagochtend moest al om 10:45 verzameld worden voor de uitwedstrijd tegen koploper VV Corenos 2. Bij aankomst in Roodeschool werd door meerdere spelers getwijfeld aan het feit of de wedstrijd wel doorgang zou moeten vinden. Na het zolang mogelijk uitstellen van het trotseren van de kou, moesten we er toch aan geloven. Na een dubbele warming-up voor de mannen in het oranje moest het gaan gebeuren. Met passie en strijd zou de koploper verslagen moeten worden.

De wedstrijd werd, door de achteraf veel besproken scheidsrechter, in gang gezet. Waar de oranjehemden probeerden hoog druk te zetten, was het de thuisploeg die er goed onderuit wist te voetballen. Dit resulteerde in enkele kleine kansen. Na 10 minuten voetballen op het deels door vorst bedekte veld, was het de thuisploeg die de bal tegen de touwen wist te krijgen. Na een voorzet was het de spits van Corenos die in eerste instantie de handen van keeper Stefan vond, maar in de rebound niet faalde. Na de tegentreffer was het voor SVO tijd om de rug te rechten en opzoek te gaan naar de gelijkmaker. Een minuut of 10 na de openingstreffer was het Marten die na een goede dieptebal van Stijn de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

De doelpuntenmaker kwam echter niet ongeschonden uit het duel die hij uit vocht bij zijn goal. Hij moest het veld enkele minuten later met een blessure verlaten. Niek was zijn vervanger. Ook Jesper moest nog voor rust de strijd staken met een blessure. Hij werd vervangen door Rick. Vlak voor rust werd Daan middels een steekbal oog in oog met de keeper gezet, deze kwam zijn goal uit en werkte de doorgebroken aanvaller met twee benen naar de grond. Waar iedereen aan niets anders dacht dan een strafschop, was het de scheids die tot ongeloof van iedereen een doeltrap gaf. Enkele minuten later was het tijd om een warme kleedkamer op te zoeken.


Onder het genot van een kopje thee werd het strijdplan voor de tweede helft gedeeld. Hierbij kwam Bas in het veld voor Rian. Na een sterk begin van de uitploeg viel het overwicht langzamerhand terug naar de thuisploeg. Dit resulteerde al vrij snel in een tweede treffer voor Corenos. Na een ongelukkige situatie op de rand van de 16 wist de spits de bal met een gelukje het doel in te lopen. Wederom komen de mannen in het oranje op achterstand, dit vraagt om omzettingen. Zo gezegd zo gedaan.

Gezien de wedstrijd van het tweede geen doorgang kon vinden wegens de vorst had Johan halverwege de wedstrijd de opdracht gekregen zijn schoenen op te halen, hij viel in. Dit leverde vrijwel direct enkele mogelijkheden op. Na een goede actie van Micheal werd hij binnen de zestien onderuit gehaald, maar wederom wou de scheidsrechter van niets weten. SVO probeerde de druk nog eenmaal op te voeren, dit resulteerde in een aantal kleine speldenprikjes maar doelpunten bleven uit. Na 90 minuten vond de scheids het mooi geweest en kon iedereen de warme douche opzoeken. De passie en het harde werken van de mannen in oranje werd helaas niet beloond. Na de winterstop zal de draad opgepakt moeten worden om de weg omhoog in te zetten.

Na een lange eerste seizoenshelft is het tijd voor een verdiende winterstop. Via deze manier willen wij namens de hele selectie u fijne feestdagen wensen! En hopelijk tot 2023. Daar staat op 21 januari de eerste thuiswedstrijd van 2023 gepland, een derby tegen Winsum 4.

Doelpuntenmaker:
Marten de Boer – 1x