SVO 1 geeft touwtjes uit handen

Potetos 7 – SV Onderdendam 1 ●

Uitslag: 1-1 ●


Onderdendam 1 heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen het 7e elftal van VV Potetos. Met een zege zouden de SVO’ers al verzekerd zijn van de knock-out fase van het bekertoernooi. Maar dat is dus niet gelukt. De Onderdendammers zijn nu afhankelijk van de wedstrijd Potetos – Zeester. Het blijft dus nog even spannend in de Poule!


Nadat de halve selectie was verdwaald in de omleidingen richting Sportpark Het Noorden werd er gewoon om half 3 afgetrapt. De SVO’ers legden een zeer verdienstelijke eerste helft op de mat tegen het fysiek sterke Potetos 7.

Toch waren de grote kansen voor de Onderdendammers. Marten schoot 1 minuut voor rust de bril stand van het scorebord. Na een goede pass van Ivar bleef Marten azen op een foutje in de laatste linie. Dat werd beloond en Marten schoot de bal tegen de touwen.


In de rust werd er goed water en thee gedronken want het was flink zweten op het kunstgras in Groningen. Milan zette de puntjes zoals altijd weer op de i en het leek niet meer fout te kunnen gaan. SVO had alle touwen in handen en rook de volgende ronde van het bekertoernooi al.

Toch werd er in de 70e minuut een klein foutje gemaakt op het middenveld. Deze werd genadeloos afgestraft door de heren in het groen. Yordi was kansloos en het stond weer gelijk.


Wat volgde waren 20 lelijke minuten voetbal. Er was niets meer terug te zien van het verzorgde voetbal dat beide teams daarvoor wel wisten te verzorgen. Er waren voor beide teams nog wat kansjes. Credits naar de keeper van Potetos die in de laatste 5 minuten nog knap een bal wist te redden en zijn team dus in het bekertoernooi houdt.

De zaterdag werd afgerond door via het dorpshuis naar de kroeg in Bedum te gaan. Heerlijke voetbaldag weer. Iedereen weer bedankt voor de support en gezelligheid en tot volgende week in Niekerk. Dan beginnen we aan de competitie tegen VV Niekerk 3. De aftrap is om 14:00. Tot dan!

Foto’s zijn gemaakt door Jeroen, klik hier voor de rest van de foto’s.


Doelpuntenmakers:
Marten de Boer – 1