SVO 1 de baas in Winsum

VV Winsum 4 – SV Onderdendam 1 ●

Uitslag: 1-2 ●


Vrijdag bereikte ons het bericht dat de uitwedstrijd tegen Winsum 4 niet door zou gaan. “Gelukkig” ging de wedstrijd van het 6e elftal van Winsum ook niet door en konden ze zo toch genoeg man op de been krijgen voor een elftal. Van te voren waren er toch wat jongens wat huiverig, want Winsum 6 speelde 3e klasse. Omdat de bidons nog steeds in Zandeweer staan waren er flesjes in de kantine gekocht om deze te vullen. Zo hadden de heren toch nog een beetje verkoeling op het warme kunstgras. De wedstrijd begon gelijk opgaand en omdat Winsum weinig druk zette konden Arjan en Johan achterin de rust goed bewaren.

Toen de rechtsachter van Winsum het aan de stok kreeg met Niek gaf de arbiter hem de gele prent. Omdat de SVO’ers toen een mannetje meer hadden trokken ze het veldspel naar zich toe. Alleen waren ze wederom niet dodelijk genoeg in de eindfase. Na een half uur spelen waarin best wat kansen werden gecreëerd werden de Onderdendammers wat onrustig op het middenveld. Winsum maakte daar slim gebruik van en scoorde gelijk de 1-0. Dat was ook de stand tijdens de ranja.

Na rust kwam Iwan in de ploeg voor Kevin, hierdoor kwam Arjan op de back positie te staan en kwam er meer diepgang in de ploeg. Hieruit werden meerdere kansen gecreëerd. Uiteindelijk was het Ivar die scoorde door de bal in de rechterbovenhoek te schieten van een meter of 25. Op de bank werd er aan Daan gevraagd hoelang het wel niet was geleden dat hij voor het laatst had gescoord. Dat had hem duidelijk geprikkeld. Want na een flinke sprint was hij vast beraden te scoren en drukte de bal via de binnenkant van de paal achter de keeper. 1-2.

Sluitpost Auke moest nog 2 keer ingrijpen maar echt gevaarlijk werden de Winsummers niet meer. Jesper was na weken van afwezigheid weer eens van de partij. Helaas voor de rechtsbuiten van Winsum was Jesper gewoon weer in vorm en niet voorbij te spelen. Na 90 minuten voetballen blies de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit en waren de 3 punten voor SVO. Veel jongens van SVO hebben hun jeugdopleiding in Winsum genoten en dan is het extra lekker om daar te winnen. Na de wedstrijd dronken we een biertje in de zon en vierden we de 3 punten. Deze lijn doortrekken tot het einde van het seizoen zou zo maar eens kunnen betekenen dat je in “het linkerrijtje” eindigt…..


Doelpuntenmakers:
Ivar Koerts 1x
Daan Jensma 1x