6 punten weekend voor SVO

SV Onderdendam 1 – De Fivel 3 ●

UITSLAG: 6-0 ●


5 februari 2022. Dat was de laatste keer dat beide teams van Onderdendam op dezelfde dag een thuiswedstrijd op het mooie sportpak Harry Visser speelden. Voor het eerste elftal was het helemaal lang geleden, zij moesten de laatste 6 wedstrijden buitenshuis spelen. Dit weekend stond voor het eerste elftal de wedstrijd tegen De Fivel 3 op het programma, die terug waren te vinden op een derde plek. Op papier een lastige wedstrijd dus. Toen ik iets voor 11.30 aankwam in Onderdendam waren de lijnen alweer gekalkt en waren de kantine en kleedkamers alweer ‘spik en span’. Top! Omdat de Fivel ook in het oranje speelt mochten we aantreden in onze groene reservetenues. Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje werd er rond de klok van 12.30 afgetrapt door de bezoekers uit Zeerijp.

Onderdendam begon goed aan de wedstrijd en kreeg na enkele minuten meteen al een grote kans via Allard, die de keeper met een schot in de verre hoek probeerde te verslaan. De toon voor de wedstrijd was gezet en SVO zocht via de snelle spitsen Bennie en Marten veelvuldig de aanval. Enkele minuten later leidde een aanval via Marten en Ivar dan ook tot de 1-0, waar laatstgenoemde de bal voor open doel kon binnentikken. De zon, de warme tenues en het af en toe onvoorspelbare veld zorgden ervoor dat het tempo van de wedstrijd niet heel hoog kwam te liggen. De bal ging lekker rond en Onderdendam creëerde aardig wat mogelijkheden, echter was vaak de laatste pass net niet op maat waardoor de keeper van De Fivel zijn doel verder schoon kon houden. Uiteindelijk was het toch Marten die na een mooie steekpass de 2-0 binnen kon schieten. Dit was ook de ruststand.


Vlak voor de rust waren Peter en Iwan al in het veld gekomen voor Rian en Rick en in de tweede helft mocht ook Niek zijn debuut op de linksback positie maken. Ook Jelin was in de ploeg gekomen voor Bennie. Met een aantal nieuwe krachten probeerde SVO de wedstrijd naar zich toe te trekken Marten had het ook in de tweede helft op zijn heupen en maakte snel in de tweede helft de 3-0. De Fivel probeerde de gehele wedstrijd in de omschakeling wat kansen te creëren, maar ons sterke centrale duo Arjan en Daan staken hier keer op keer een stokje voor. Dit betekende ook dat Rudy voor het tweede weekend op rij vrijwel niks te doen had. De Fivel kreeg in deze tweede helft wel een grote kans op een treffer, maar deze wist Rudy knap te redden. Dit was ook het enige wapenfeit van de mannen uit Zeerijp en via Jelin en Marten werd het ook nog 4-0 en 5-0. Een tweede treffer van Jelin werd helaas afgekeurd. Stijn, bij afwezigheid van Kevin onze aanvoerder vandaag,  gooide de wedstrijd definitief in het slot door met een bekeken schot vanaf de rand 16 de keeper kansloos te laten: 6-0! Dit was ook de einstand van de wedstrijd.


Ondanks dat de meeste van het eerste waren moegestreden, sloten er nog een aantal spelers aan bij het tweede, wie mochten aantreden tegen Corenos 3. De overgebleven toeschouwers zagen dat de mannen van het tweede niet vrij veel moeite hadden met de tegenstander uit Rodeschool, wie zij twee week eerder ook al met 0-4 hadden verslagen. Scheidsrechter Ivar had de wedstrijd prima onder controle en een respectvolle wedstrijd leidde uiteindelijk tot een 5-1 overwinning voor het tweede elftal. Een belangrijke overwinning voor de strijd om een plek in de top 3. Marten scoorde 1-0 en 2-0, Job zorgde voor de 3-0 en 5-0. De 4-0 werd gemaakt door Johan Macleane.


Het 6 punten weekend werd door een aantal nog afgesloten in het Dorpshuis en ‘s avonds met een biertje in de stad bij ons lievelings cafe: de Doos. Niet alleen een team binnen het veld, maar ook daarbuiten. Dat is wat Onderdendam zo mooi maakt!

A.s. dinsdagavond speelt het tweede elftal weer een belangrijke wedstrijd, ditmaal uit bij Z.E.C. Voor het eerste gaat de strijd om het kampioenschap volgende week verder met een thuiswedstrijd tegen Nieuwolda 1. De aftap is weer op het vertrouwde tijdstip van 12.30. Tot dan!


Doelpuntenmakers:
Ivar Koerts 1x
Marten de Boer 3x
Jelin Kamminga 1x
Stijn Helmholt 1x