Kraker in Onderdendam

SV Onderdendam 1 – Winsum 4 ●

Uitslag: 2-2 ●


Onderdendam 1 moest afgelopen zaterdag in actie komen tegen het 4e elftal van vv Winsum. Vanwege het ongekende drama dat zich had afgespeeld afgelopen woensdag in Winsum vroegen de gasten om een minuut stilte. Hier hebben we natuurlijk aan meegewerkt. Na deze bijzondere en indrukwekkende minuut moest er nog wel gevoetbald worden. Op een ontzettend zwaar veld zou dat nog wel eens een flinke klus worden. Beide teams gingen gelijk op. Waarin de eerste goal kwam voor de thuisploeg. Marten hield goed overzicht en legde de bal op het hoofd van Ivar neer. Ivar kopte de bal via de grond tegen de touwen! 1-0 voor.


Daarna leken de Winsummers wat beter in hun spel te komen. Ze creëerde ineens kansen en zette hun spits 1 op 1. Arjan deed nog een allerlaatste poging maar de bal ging voorbij keeper Jens. 1-1. Voor rust maakte de gasten ook nog 1-2. Na slap uitverdedigen na een corner viel de bal ietwat ongelukkige wijze binnen. Maar die tellen ook. Tijdens het thee drinken in de rust was de Boodschap van trainer Milan duidelijk. Het moest en kon veel beter, ook op dit veld. Zijn boodschap was zelfs zo duidelijk dat er ook daadwerkelijk gehoor aan gegeven werd. Onderdendam had de 2e helft volledige controle over de wedstrijd maar wist maar niet te scoren. Gelukkig was daar invaller Jelin die na lange tijd van afwezigheid zijn goaltje wist mee te pikken. Hij werd diep gestuurd vanaf de rechterkant door Kevin. Jelin bleef kalm toen hij oog in oog stond met de doelman van Winsum en schoot raak. 2-2.


Nyo kwam nog in de ploeg die daarmee zijn debuut maakte voor Onderdendam! Daarna volgde een wat rommelige eindfase waarin Winsum vooral dacht aan verdedigen. Dat deden ze prima waardoor de Onderdendammers ook geen goal meer wisten te maken. Jelin, Daan, Niek en Ivar kwamen nog wel erg dichtbij maar niemand schoot raak. Zo bleef het 2-2. Bij SVO was de sfeer goed, al had hier wellicht meer in gezeten. Maar op een veld als afgelopen zaterdag is mooi voetbal op de mat leggen ook wel erg lastig (lees onmogelijk).


Eenmaal in de kantine werd het bijzonder gezellig en verlieten de Winsummers als laatste ons Sportpark. Mooi man! Snel door naar het dorpshuis waar de helden: Ivar, Rian, Yordi en Allard voor bier en patat zorgden. Een top zaterdag!


Doelpuntenmakers:
Ivar Koerts – 1
Jelin Kamminga – 1