Kelderklasse kraker

vv Meedhuizen 2 – SV Onderdendam 1 ●

UITSLAG: 2-3 ●


19 maart 2022, een dag die al enkele weken rood omcirkeld stond in de agenda. Dit was namelijk de dag waarop de mannen van SV Onderdendam 1 mochten aantreden tegen die van VV Meedhuizen 2. Er klonken voorafgaand aan de wedstrijd geluiden als ‘de wedstrijd van het jaar’ en de misschien zelfs wel ‘de beslissing in het kampioenschap’. Bij een overwinning kon SV Onderdendam de voorsprong op nummer 2 Meedhuizen namelijk virtueel uitbreiden naar 6 punten, maar bij een verliespartij kon de koppositie zomaar uit handen worden gegeven. Met maar liefst 16 man sterk kwamen we iets na elven aan in Meedhuizen


Voorafgaand in de kleedkamer was er bij een enkeling toch wel enige spanning aanwezig, iets wat we hopelijk zo snel mogelijk van ons af konden voetballen. De wedstrijd begon wat stroef, balletjes sprongen hier en daar van de voet af en beide ploegen hadden moeite om de wedstrijd onder controle te krijgen. Langzaam aan kwam er iets meer rust in de wedstrijd en even later was het Marten die de spanning definitief van zich af schoot. Onze snelle spits lanceerde zichzelf en 1 op 1 met de keeper faalde hij niet, 0-1! Ook Meedhuizen kreeg wel zijn kansjes en zij maakten dan ook 1-1: Allard probeerde de bal na een gevaarlijke voorzet weg te werken, maar raakte hierbij op ongelukkige wijze een speler van Meedhuizen. Het gevolg was een vrije trap die prachtig buiten het bereik van Anton werd geschoten. Dat mag ook wel eens gezegd worden! Echter was het Meedhuizen die na een foutje in de verdediging van SVO de 2-1 maakte. Onderdendam hield zoals wel vaker dit seizoen de hoofden omhoog, stroopten de mouwen nog maar eens op en gingen in de achtervolging. Dit leidde tot de 2-2. Een voorzet uit een vrije trap van Daan ging via de rug van een van de spelers van Meedhuizen in eigen doel. Na deze eigen goal gingen beide teams de kleedkamer opzoeken voor een kopje thee.


De mannen van trainer Koos Koerts konden in de tweede helft weer aan de bak en gingen met een aantal nieuwe strijdkrachten opzoek naar de voorsprong. Daan was even later ook moegestreden en werd vervangen door Stefan. Voor Onderdendam was een punt genoeg, Meedhuizen schoot daar niks mee op. De thuisploeg zocht daardoor veelvuldig de aanval en was ook een paar keer akelig dichtbij een doelpunt. Echter wist de lat ons een aantal keer te redden. Doordat Meedhuizen graag wilde scoren lag er in de omschakeling enige ruimte voor SVO. Ook trainer Koos had dit door en paste daarop een gouden wissel toe. Daan kwam weer terug in de ploeg voor Marten, die ook alles had gegeven. Daan mocht voorin met zijn snelheid en kracht proberen nog wat te forceren. En waar Onderdendam de laatste weken wel vaker in de laatste fase een doelpunt wist te maken, gebeurde dat nu weer! Met nog iets meer dan 10 minuten te gaan werd Daan goed weggestuurd en wist hij met zijn laatste energie de bal 1 op 1 door de benen van de keeper te schieten! De ontlading was enorm groot, maar met nog 10 minuten te spelen was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld. Met Stijn, Iwan, Johan en Kevin achterop was het vervolgens vooral tegenhouden en ook de rest van het elftal liep op z’n tandvlees. De 10 minuten tikten voorbij en na 90 minuten vond de scheidsrechter het goed geweest, 2-3 winst!

Er klonk een hard gejuich door spelers en meegereisde supporters op het sportpark in Meedhuizen en onderling werden er handen geschud en felicitaties uitgedeeld. Een spannende en gelijk opgaande wedstrijd waarbij uiteindelijk Onderdendam de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Ook via deze weg nogmaals dank naar Meedhuizen voor deze leuke wedstrijd en de spannende titelstrijd. Na de wedstrijd volgde er nog een klein feestje in de kleedkamer, die zich vervolgens verplaatste naar ons eigen Sportpark Harry Visser, waar het 2e elftal helaas in de slotfase met 0-1 verloor van FC LEO 3. Daarna met z’n allen eten in het Dorpshuis en richting Paddepoel om daar de overwinning verder te vieren, thuis bij Stijn. De avond eindigde uiteindelijk bij onze sponsor Café de Doos, waar voorzichtig al het ‘We are the champions’ werd gezongen.

Er zijn nog een aantal hordes te gaan voordat we ons überhaupt kampioen kunnen noemen, maar dit is een mooi begin. Volgende week reizen we af naar Bedum. De aftrap is om 15.00 uur. Tot dan!


Doelpuntenmakers:
Marten de Boer – 1
Daan Jensma – 1
Eigen doelpunt Meedhuizen