Derby van het Hogeland

SV Bedum 8 – SV Onderdendam 1 ●

UITSLAG: 2-3 ●


Het eerste elftal van SV Onderdendam heeft dit weekend opnieuw geprobeerd 3 punten binnen te slepen. Deze keer moest SV Bedum 8 het slachtoffer worden van de winstreeks van SVO 1. En dat is gelukt! Jesper was na een langdurige lies blessure weer fit genoeg om te spelen en ook Marten was net op tijd klaar met klussen om de wedstrijd te spelen. Johan zat nog in het mooie Genk en Niek was een weekendje weg met de vrouw. Toch hadden we een behoorlijk dunne selectie, gelukkig was Bas bereid om aan te sluiten. Het 2e elftal van SV Onderdendam was immers vrij. Keeper Stefan speelt dit weekend zijn laatste wedstrijd van dit seizoen, hij moet voor zijn werk een tijdje naar het buitenland. Daarom wouden we graag ook deze pot winnen. “Ik ga de 0 houden” zei Stefan.


Ondanks de goeie wil koste het wel behoorlijk wat moeite en dat hadden de Oranje Groenen aan zichzelf te danken. De voorbereiding was alles behalve goed en SVO begon ontzettend slap aan de wedstrijd. Hierdoor kwam SVO niet aan voetballen toe en werden de mannen van Koos overlopen door het hoog druk zettende Bedum. Na 15 minuten voetballen kwam viel dan ook de 1-0 binnen voor de Bedumers. Bij een corner werd er niet helemaal goed opgelet en kreeg Stefan zijn hand niet lekker achter de bal. Hoewel Kevin nog heel stoer de bal van de lijn probeerde te halen was deze er al dik overheen. De scheids was natuurlijk niet gek en kende de goal toe aan de mannen in het paars…. De wel bekende clichés klonken over het sportpark: “Nu wij!”, “Lekker gaan voetballen mannen!” en “Slappe hap dit! Duels opzoeken”.

Toch leek de tegengoal wel degelijk wat losgemaakt te hebben bij de Onderdendamers. Er kwam iets meer voetbal in de ploeg maar het veld werkte niet echt mee. Alle ballen sprongen op en een bal controleren was nog een hele klus. In de 35e minuut haalde Stijn de achterlijn en kapte een verdediger uit. Deze stuiterde door het veld wat op en een van de verdedigers van Bedum dacht dat de bal achter was geweest en besloot om de bal maar gewoon te vangen. Helaas voor de verdediger was dit niet het geval en ging de bal op de stip. Een gelukje voor SVO 1 want veel werd er nog niet gecreëerd. Ivar legde de bal op de stip en scoorde zoals altijd vanaf 11 meter. Er waren nog wat kansen over en weer maar dat mocht voor beide teams niet baten. Stijn en Rick deden allebei een poging van een metertje of 25 maar deze ballen kwamen niet in de buurt van de goal.

In de rust werd er een kopje thee gedronken en werd er besproken wat er nou mis ging en wat er dan allemaal beter moest. SVO begon ook beter te voetballen in de 2e helft maar kon niks klaarspelen. Bedum had niet veel de bal, maar als ze deze hadden werden ze wel gevaarlijk. Bij een van de kansen leek Kevin de bal gewoon kunnen ruimen maar vergat om de bal te spelen. De bal rolde langs Stefan de goal in… 2-1 achter. SVO herpakte zich en uitgerekend Bedummer Bas scoorde een prima goal en zette de stand op 2-2. Toen kreeg de wedstrijd toch een echte derby wending…… Er werden een flink aantal overtredingen gemaakt. En er werden ook kaarten uitgedeeld. Jelin moest er met een rode kaart van af en ook de linksbuiten van Bedum 8 moest het veld verlaten omdat hij een rode prent kreeg van de arbiter. Bedum kreeg nog 2 gele kaarten, maar zelfs tegen 8 man werd er geen vuist gemaakt door de Onderdendammers.

In de allerlaatste minuut ging Daan op zijn brommer de 16 meter van de Bedummers binnen, en kreeg een flinke schop op zijn schenen. Penal! Ivar legde voor de 2e keer die middag de bal op de stip en scoorde! Toen de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit blies waren we allemaal weer vrienden van elkaar. Voetbal is soms oorlog, maar in de kantine van Bedum was het gewoon weer gezellig.

SV Bedum – SV Onderdendam is nooit saai. 21 mei komt Bedum bij Onderdendam op bezoek!


Doelpuntenmakers:
Ivar Koerts – 2
Bas Bouwman – 1