Dames geven een voetbalshow


De oplettende volger zal hebben opgemerkt dat er van de toernooiavond in Farmsum geen verslag is verschenen. Dat kwam door de beschamende resultaten. (0-2, 0-3 en 1-5). Tijdens de laatste training hebben de meiden om tafel gezeten om samen met de trainers de vinger op de zere plek te leggen. Er werd getraind op keepen, afwerken, verdedigen en overspelen.

De warming-up verliep goed en na de minuut stilte op een vol Sportpark Harry Visser moesten de meiden gelijk tegen de concurent WEO aantreden. Het gat was vier punten en leek daarmee een zware klus…. Trainers Ivar en Kevin spraken hun speelsters voor de laatste keer toe en wouden veel energie zien.

Wedstrijd 1 – Dat kregen de trainers ook! Want zowel binnen als buiten het veld was het vuurwerk. Het sfeerteam van Onderdendam zorgde voor veel rook waardoor niemand echt goed kon zien wat er gebeurde. Maar ineens was het Jeska die door de rook heen de bal achter de keeper schoot van de WEO’ers. 1-0 voor! De SVO’ers hielden goed druk op hun tegenstander waardoor deze nauwelijks tot kansen kwamen. Na een paar goede reddingen van de keeper van WEO was het Jasmijn die de 2-0 maakte. Er werd verdedigend gewisseld en keeper Kirsten kwam een paar keer goed in actie! Door samen te werken als team haalde de meiden dus de eerste broodnodige punten binnen!

Wedstrijd 2 – De tweede wedstrijd was tegen de aanstaande kampioen uit Wagenborg. Beide teams gingen er dus vol voor. De grootste kansen waren voor de tegenstander in het rood. Maar door goed druk te houden op de bal kregen de speelsters uit wagenborger de bal er niet in. Toen SVO er ook nog een paar keer gevaarlijk uit kwam leken beide teams genoegen te nemen met een gelijkspel. Wagenborger schoot nog een keertje op de lat maar het bleef 0-0. Met hardwerken en blijven verdedigen haalde de meiden dus 1 punt binnen.


Wedstrijd 3 – Wedstrijd nummero 3 moest gespeeld worden na een pauze van 3 kwartier. Eigenlijk kwam deze pauze wel goed uit want door het warme weer waren de Onderdendammers al redelijk moe. Er werd wederom een kleine warming-up gedaan en met hetzelfde strijdplan als tegen WEO er weer voor gaan. SVO was de baas en had veel de bal, toch viel de goal maar niet. Toen 1 van de speelsters van Farmsum een vrijebal weg gaf aan Onderdendam brak Marijn de score open. Met een mooie volley schoot zij de bal tegen de touwen. Kort daarna was het weer Jasmijn die de 2e goal maakte. Ook kwam keeper Kirsten weer een paar keer goed in actie! 2-0 overwinning!

Wedstrijd 4 – De laatste wedstrijd was tegen het team uit Zandeweer, hier habben de SVO’ers het aldoor erg lastig mee gehad. Doordat SVO als team goed bij elkaar bleef konden Caro, Marijn, Marleen en Anouk een paar keer goed de bal wegwerken. Helaas was het in de laatste minuut toch ZEC die de 1-0 binnenschoot. Maar dat maakte eigenlijk niet meer uit. Het publiek en de trainers had 4 hele mooie wedstrijden gezien en gaf het team een staande ovatie.
Met maarliefst 7 punten in 1 toernooiavond klimmen de dames toch nog een plekje en worden zo dus 4e. Doelstelling gehaald! En het bleef nog lang gezellig in Onderdendam…..

Wagenborger Boys (girls) nogmaals gefeliciteerd met het kampioenschap!


Doelpuntenmakers:
Jeska van der Veen – 1
Jasmijn Arwert – 2
Marijn Nanninga – 1