VV Zuidhorn 4 – SV Onderdendam 2

Zaterdagmiddag 13:00 verzamelen bij de kantine . 13:15 Vertrekt de buscombi naar zuidhorn. Deze bus wordt mogelijk gemaakt door onze sponsor. Powerfield. Een sponsor die denkt over de toekomst van onze wereld. Inzet op verduurzaming en meedenkt om de wereld een stukje beter te maken. Prachtig dat zo’n sponsor ons wil helpen met het verbeteren van onze zaterdagmiddag. Powerfield bedankt!

Aangezien Powerfield een stuk minder auto’s laat rijden en ons deel van het stikstof probleem kleine maakt kunnen wij met een gerust hard terug kijken op onze werkweek. Elke speler heeft weer zijn eigen verhaal. De een werkt in de bouw, de ander verkoopt verf en weer een ander zorgt dat andere mensen worden uitgezonden. Nergens is de weerspiegeling van de maatschappij aanwezig dan in een kleedkamer en dus ook in onze bus.

Onze timmer man van het eerste was mee. Hij ging niet te veel minuten maken want had wat last van zijn enkel. Na enkele minuten was meneer onderweg naar huis om zijn tas te pakken. Fantastisch zo’n supporter. De speler die geen uitwedstrijden speelt hielp onze chauffeur Dhr. Beenes met de kleine details van de bus. Een uitstekende chauffeur die ons op juiste weg heeft gezet voor een mooie zaterdagmiddag. Hierdoor verliep de reis door de provincie snel. Aangezien de Sint in menige plek was aangekomen konden wij de iets wat telleurstellende supporters aantallen goed verantwoorden.

In de kleedkamer hadden we een selectie van 14 mensen bij elkaar kunnen krijgen. Helaas voor ons waren een aantal van de grote namen afwezig. Waardoor het perspectief vooraf genoodzaakt was om zo veel mogelijk weerstand te bieden. Aangezien we de bus toch hadden, besloten we om de bus dan ook maar vakkundig te parkeren.

Met onze zwarte panter onder de lat en onze in vorm stekende laatste man moest de juiste weg worden gevonden. Dit gebeurde doordat onze snelle linksvoor “Job” de wedstrijd met een solo opende. De 0-1 was een mooie opsteker voor het hardwerkende team. Als even later na een rebound onze rechtsvoor Robert de bal net voor de keeper binnen tikt is het verschil verdubbelt naar 0-2. De thuisploeg voetbalde in het eerste bedrijf in een zeer laag tempo waardoor de gasten steeds goed georganiseerd konden verdedigen. In de eerste helft werden er dan ook zeer weinig kansen weggegeven. Hierdoor bleef de stand op 0-2 steken.

In de rust was het verhaal duidelijk. Als we dit over de streep willen trekken dan zullen we dat cliché matig met elkaar moeten doen! Met onze nieuwe aanwist Cris Bijl binnen de lijnen werden de mouwen opgestroopt voor het tweede bedrijf.

In de tweede helft was het voetballend van de oranje/groenen niet zo rooskleurig als in de eerste helft. Wel stond er een team. Dat hard wilde werken en voor elkaar de smerige meters wilde lopen. Een heerlijke teamprestatie leidde dan ook uiteindelijk tot een mooi resultaat! De ontlading was dan ook groots bij de bezoekers een mooie bevochten overwinning die gevierd diende te worden.

Na afloop werd iedereen door de voorzitter aangespoort om snel te douchen. Onze chauffeur stond echter op tijd. Hierdoor werd de derde helft in Zuidhorn verkort tot een drankje. Daarna startte de bus en vertrok de zingende, springende en feestende meningte met de drie punten richting Onderdendam.

In de bus werd gezongen, gedanst en gelachen. Vrolijkheid en plezier ten top. Het vrolijke gezelschap gaf in Bedum bij de pomp nog een showtje weg waarna het feestelijk richting het pittoreske dorpje Onderdendam vertrok. Hier in de kantine werden de berichten vanuit het eerste mooi ontvangen. Ons eerste elftal heeft namelijk haar eerste overwinning geboekt. Het schijnt dat ze dit ook in Middelstum hebben onder vonden. Namens onze club alvast de excuses. De zes punten weekenden kunnen deze jonge gasten nog niet zo goed hendelen!