TEO 2- SV Onderdendam 1

SVO 1 weer terug van weggeweest.

Na enkele afgelaste wedstrijden, waren het voor de spelers van SVO 1 weer de eerste minuten na de winterstop. De wedstrijd tegen nummer vier TEO 2 stond op het programma, op voorhand een lastige tegenstander.

Na het eerste fluitsignaal kwam SVO moeilijk uit de startblokken. In het eerste gedeelte van de eerste helft, stond SVO met de rug tegen de muur. TEO combineerde er vrij gemakkelijk doorheen, wat leidde tot een aantal kleine kansen.

Na een stroeve start begonnen de jongens van SVO beter te voetballen en waren zij steeds vaker op de helft van de tegenstander te vinden. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke momenten via Kars. Het goede spel leverde een vrije trap halverwege de helft van het team uit Ten Post op. Rian kwam met een mooie voorzet, die Kars via de tegenstander kon binnenwerken. Onderdendam dacht hier op 0-1 te komen, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De teleurstelling was groot, maar de jongens van Onderdendam bleven het goede spel doorzetten. Het was een gelijkwaardige wedstrijd en ook TEO kreeg nog een paar goede mogelijkheden. Echter was het Marten, die noodgedwongen het doel moest verdedigen, die de uitploeg op de been hield. Na een goed half uur voetballen, kwam de uitploeg door een goede actie van Kars voor de goal van TEO te staan. Na goed doorzetten van de aanvaller, kwam de bal voor de voeten van Allard terecht. Hij wist de bal niet voldoende richting de goal te krijgen, waardoor de poging resulteerde in een doeltrap voor de thuisploeg. Vlak voor rust kreeg TEO een hoekschop, de indraaiende bal werd bij de tweede paal ingelopen en de thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong. Met deze stand gingen beide teams de kleedkamer in.

Na rust kwam de uitploeg zeer sterk uit de kleedkamer. Met goede combinaties via de ingevallen Ivar, trok SVO richting de goal van de thuisploeg. Dit leidde echter niet tot uitgespeelde kansen, omdat de verdediging van TEO haar mannetje stond. SVO liet zich nog wel een paar keer zien met schoten van onder andere Rick en Kars, maar dit resulteerde niet in veel gevaar. In het tweede gedeelte van de tweede helft golfde het spel veel op een neer, tussen twee ploegen die in deze wedstrijd aan elkaar gewaagd waren. Richting het einde van de wedstrijd kreeg TEO nog een enorme kans, die via de binnenkant van de paal in de handen van de prima keepende Marten belande. Door de achterstand van SVO voerden zij de druk in de laatste minuten erg op. Na een goede steekbal ging Kars richting het doel van TEO, alleen werd hij vlak voor het moment van schieten naar het gras gewerkt door een verdediger. Iedereen was overtuigd van een strafschop, alleen wou de scheidsrechter van niets weten. Door de hoge druk van de jongens van SVO wist TEO niet meer hoe het uit moest verdedigen. Na een matige bal van de keeper van TEO, recht in de voeten van Stijn, kreeg SVO nog grote kans op de gelijkmaker. Stijn slaagde er echter niet in deze bal tegen de touwen te werken. Dit was het laatste wapenfeit van de kant van SVO, en wist TEO de overwinning over de streep te trekken.

Na een heerlijke voetbalmiddag in Ten Post, was het voor SVO weer een bekend resultaat. Na een harde wedstrijd, waarin door beide teams gevochten werd voor elke bal stond SVO opnieuw met lege handen.

Uit het bij vlagen goed voetballende SVO moet vertrouwen geput worden naar de volgende wedstrijd. De jongens van Onderdendam zullen op 15 Februari om half 1 aftrappen op het eigen Harry Visser sportpark tegen de gasten uit Oldehove (OKVC).