Tegenslag treft SVO

Geschreven door Anton de Vries: Het is SVO niet gelukt om de sterke competitiestart een vervolg te geven. In de afgelopen vier wedstrijden gingen de opponenten er met de volle buit vandoor. ’t Zandt 1, Loppersum 3, Noordpool 2 en Rood Zwart Baflo 2 waren Onderdendam de baas. Dit jammerlijke feit zorgt ervoor dat SVO zich nu op de elfde plaats bevindt. Redenen om naar onder te kijken zijn er niet meer. In de komende potjes moeten er punten worden gepakt.

De uitwedstrijd in en tegen ’t Zandt was het startschot van de negatieve reeks. Door blessures van Anton de Vries en Klaas Kooistra kwamen de Onderdendammers al vroeg in de wedstrijd in de personele problemen. Het Koertsiaanse tikkie-takkie-voetbal kon daardoor niet meer gespeeld worden en coach Koerts zelf moest als vlaggenist fungeren. De SVO’ers waren op. Met Peter van der Helm in de spits en Klaas Jan Veldkamp als verlate stormram kwamen er nog wel kansen, maar gescoord werd er niet. De uitslag: 3-0.

Debuut

Loppersum thuis ging een week later eveneens met 3-0 verloren. De personele problemen waren minder, kansen werden gecreëerd, maar wederom bleef de teller voor SVO op nul steken. Lichtpuntje in deze wedstrijd was het debuut van Stefan Sterken. Samen met Christian Visser vormde hij een gevaarlijk koppel voorin. Het vizier stond echter nog niet op scherp.

Eerste doelpunt

Het eerste doelpunt sinds lange tijd werd gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Noordpool. De Vries kon de bal vanuit een scrimmage gemakkelijk het lege doel inschuiven. De lelijkste goal van het seizoen was gemaakt, maar die tellen gelukkig ook. De rust werd ingegaan met een 2-1 voorsprong. Hendrik Damstra prikte, op advies van Harry Visser, met een bekeken vrije trap de bal langs de aan de grond genagelde keeper. In de tweede helft kon er helaas geen vuist meer gemaakt worden en met een 2-4 stand floot scheidsrechter Zuidhof voor het einde.

Spookachtig

Afgelopen zaterdag 14 november stond de clash tegen Rood Zwart Baflo op het programma. Op een ietwat drassig veld werd er om half twee afgetrapt. Een uurtje eerder dan normaal om de Onderdendamse spooktocht van ’s avonds optimaal voor te kunnen bereiden. Vanaf de eerste minuut waren de intenties van SVO duidelijk; er moest snel gescoord worden. Christian Visser was een aantal keer gevaarlijk en wederom uit een scrimmage binnen de zestien tekende De Vries voor de 1-0. Niet snel daarna was het Marten de Boer die koeltjes de tweede binnenschoot. SVO zat op rozen.

Alsof de spoken van ’s avonds iets te vroeg het sportpark hadden gevonden ging het vervolgens faliekant mis. Miscommunicaties, slordig voetbal en een spookachtig eigen doelpunt zorgden voor een 2-6 uitslag. De doelpunten zijn weer terug in Onderdendam, nu de punten nog.