SVO verliest van Winsum met het mes tussen de tanden

Geschreven door John Bos, 15-04-2017: Iedereen heeft kunnen merken dat het eerste van Onderdendam 1 heel veel nieuwe spelers heeft gekregen, maar ook dat heel veel van deze spelers een stuk jonger zijn dan de oude (soms al wat grijze en bolle) garde. Het is dan ook niet zo gek dat wanneer de lente in aantocht is, de bloemen weer gaan bloeien, alles weer groener word en dat bij veel van deze jongens het testosteron gehalte tot een maximum stijgt. Om die reden heb ik de beide paas dagen gebruikt om te kijken of we niet beter de naam van dit “SVO-verslag”te moeten veranderen in bijvoorbeeld: “SVO zoekt vrouw”of “all you need is SVO” of “SVO’s honeymoon quiz”

Neem bijvoorbeeld alleen deze maand al: Albert Plieger, Jan Bouwman, Roy Douwes en Erwin de Jonge hebben hun geluk gevonden. Nou ja!!! Die laatste is niet helemaal waar, maar!! Hij zou graag willen!! Dus als u nog een handige man op leeftijd zoekt, zijn nummer is 06-15****** Ook Bas Bouwman schijnt het heel druk te hebben in de liefde, maar hij wil dat graag toelichten in een exclusief verslag. 🙂

Aangekomen op sportpark VV Winsum blijkt SVO1 weer in grote getale aanwezig te zijn. Ook deze zaterdag kan Koos Koerts weer kiezen uit veel opstellingen, maar die luxe is ook gelijk een handicap. Zelf heb ik een sponsor dag, met 1 van de kleding sponsoren loop je dan rondjes om het veld, drink je veel koffie en mag je nergens anders over praten dan over SVO. Zo liep ik in al die rondjes steeds langs 3 vrouwen die wel heel veel interesse in de spelers van SVO bleken te hebben.

Maar goed! Laten we het eens proberen om het over voetbal te hebben. Van alle liefde is namelijk niks meer te merken zodra de scheidsrechter op zijn fluit blaast. Winsum, die de aftrap mag nemen schiet de bal gelijk richting de 16 van Bas Kloppenburg, de mee opgekomen spits van Winsum schiet gelukkig net over. Binnen 20 seconden is het Winsum die zijn visite kaartje afgeeft. SVO beantwoord dit met hoogstaand voetbal, snelle acties, goed verdedigend werk en het willen samen werken met elkaar. Het is dan ook zeer verdiend dat SVO de eerste goalmaakt. Erik Sterenberg weet de bal achter de keeper te krijgen. 0-1. Niet lang daarna is het Hendrik Damstra die een vrije trap mag nemen, net buiten de zestien schiet die langs de muur in de korte hoek. 0-2. Winsum is gefrustreerd, blijft goed voetballen maar kan de aansluitingstreffer niet maken. De frustratie bereikt zijn hoogtepunt als de aanvoerder van Winsum een bidon richting de scheidsrechter gooit. En ook al had ik niet het idee dat het te maken had met dat hij dorst had, besluit hij toch maar dat het tijd is om Thee te gaan drinken.

Met de wind in het gezicht begint SVO aan de tweede helft. Heel langzaam druppelen de uitslagen van VV Aduard 2000, Svwoltersum en Corenos binnen. Van: “we hoeven volgende week alleen maar gelijk te spelen”tot (na de 3-2) “we kunnen volgende week helemaal geen kampioen meer worden” zit maar 45 minuten, Winsum weet een 0-2 achterstand namelijk om te buigen in een 3-2 winst. Bij het laatste fluit signaal zie je spelers van SVO omvallen. Moe, Kapot, “hoe heeft het zover kunnen komen?”

Persoonlijk heb ik een zeer goed SVO gezien, het was snel, compact, kon elkaar goed vinden maar was vooral een “team”. Dat SVO ook buiten de lijnen een team is bewijzen aantal spelers later op de avond in “dorpshuis Onderdendam.” 1 van die drie meiden uit Winsum had 1 van onze spelers om een date gevraagd. Het moest dan wel het kampioenschapfeest zijn en bij kaars licht. “kan geregeld worden, toch?” maar dat gaat zomaar niet…. STOP!! Helaas…. “het is een voetbal verslag!”

Zaterdag 29 april speelt SVO haar 6 punten wedstrijd. Aduard (wat derde staat) is dan te gast. Graag nodigen wij u alleen uit om deze wedstrijd met ons te komen bekijken op “sport park Harry visser”in Onderdendam.