SVO start seizoen met overwinning

De competitiestart is voor SVO uitstekend begonnen. Met een thuisoverwinning op de Wagenborger Boys (2-1) is het seizoen positief van start gegaan.

De start van de wedstrijd was voor de Wagenborger Boys. Het team uit Wagenborger startte energiek aan de wedstrijd. Na een kleine tien minuten kwam het team dan ook op voorsprong. Een vrije trap belandde via een klutssituatie in het doel, achter keeper Bjorn Beenes die sinds lange tijd het doel van SVO weer eens verdedigde (0-1).

Na deze goal werden de spelers van Onderdendam wakker. Het team was veel aan de bal, combineerde er lustig op los en kreeg een aantal goede kansen. De Wagenborger Boys konden het steeds minder goed belopen en creëerden vrijwel geen kansen. De 1-1 kon dan ook niet uitblijven en kwam, na een afgeslagen corner, via een afstandsschot van Peter van der Helm.

SVO drukte door en wilde voor rust de 2-1 maken. Job Veldkamp kreeg de grootste kans op een doelpunt. Na een vloeiend lopende aanval kreeg hij een uitgelezen kans, maar oog in oog met de doelman schoot hij wild over. Zo bleef het bij 1-1.

Na de rust begon SVO zoals het de rust inging. Met debutant Ruben van Duinen (terug van weggeweest) wist SVO nog steeds een flink overwicht te behouden. Wederom was het Job Veldkamp die een goede kans kreeg. Zijn individuele actie werd echter niet beloond met een doelpunt, want zijn schot werd gekeerd door de (jonge) keeper van de Wagenborger Boys. Even later was het dan toch raak. Centrumverdediger Bernard van der Helm kon ongehinderd opstomen en met een geweldige uithaal zette hij SVO op een verdiende 2-1 voorsprong.

Na het doelpunt was de energie even op bij SVO. Ondanks een meerderheid (de Wagenborger Boys zagen een speler van het veld gestuurd worden voor tien minuten) waren het juist de Wagenborger Boys die dreigend waren. Met agressief spel brachten ze SVO enigszins aan het wankelen. Uitgespeelde kansen bleven echter uit.

Ondanks dat SVO onder druk stond, kreeg het toch een enorme kans op de 3-1. Debutant Ruben van Duinen ging goed door en kwam alleen op het vijandelijke doel af. Zijn inzet met rechts kon echter redelijk eenvoudig gekeerd worden door de keeper van de Wagenborger Boys.

In het restant van de wedstrijd kwam Onderdendam niet meer in de problemen. De wedstrijd werd eenvoudig uitgespeeld, waardoor de eerste overwinning een feit is.

De volgende wedstrijd is op 5 oktober om 14.30 uur, thuis tegen de Heracliden 3. Publiek is wederom van harte welkom om het team aan te moedigen!

Opstelling SVO
Björn Beenes; Herben Haan, Dennis van Duinen, Bernard van der Helm, Erik Steerenberg; Jaco van Leeuwen, Willard Havinga, Peter van der Helm, Simon Ungersma; Christian Visser, Job Veldkamp

Invallers
Ruben van Duinen, Niek Bern Haan, Dennis Smeding